Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην αγωνιζόμενη Παλαιστίνη

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ βρίσκεται στη Ραμάλα, στο Συνέδριο του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης

Με μεγάλη διαδήλωση στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης ξεκίνησε χθες το πρωί το 4ο Συνέδριο του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, όπου συμμετείχαν οι σύνεδροι, οι διεθνείς αντιπροσωπείες και χιλιάδες κόσμου, που καταδίκασαν την ισραηλινή βαρβαρότητα στη Λωρίδα της Γάζας και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που έχουν στόχο τους λαούς που αντιστέκονται. Το ΚΚΕ συμμετείχε τόσο στη διαδήλωση όσο και στο συνέδριο, με αντιπροσωπεία του, αποτελούμενη από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων και τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Η πορεία κατέληξε στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του Συνεδρίου μέσα σε αγωνιστικό κλίμα, όπου κυριαρχούσαν οι κόκκινες σημαίες και αυτές της Παλαιστίνης και τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Στην εκδήλωση αυτή, παραβρέθηκαν όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, εκπρόσωπος του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ο πρωθυπουργός και εκπρόσωπος της «Χαμάς». Χαιρετισμό απηύθυνε και καταχειροκροτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΚΚ Ισραήλ. Με ενθουσιασμό καλωσόρισαν οι Παλαιστίνιοι τον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ Κύπρου, μετά την ανάδειξη στην προεδρία του Δημήτρη Χριστόφια. Ακόμα χαιρέτισαν εκπρόσωποι από το Ιορδανικό ΚΚ και το ΚΚ Κίνας. Συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι του Γαλλικού ΚΚ, της «Αριστεράς» Γερμανίας, του Αριστερού Κόμματος Σουηδίας, του ΚΚ Βρετανίας, του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Νορβηγίας, του Κόμματος Ιταλών Κομμουνιστών και της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας.

Οι αντιπρόσωποι το απόγευμα μετέβησαν σε ξενοδοχείο της πόλης όπου ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου. Εκ μέρους των διεθνών αντιπροσωπειών στο συνέδριο χαιρέτισε ο γραμματέας του Νοτιοαφρικάνικου ΚΚ, Μπλέιντ Ντζιμάντε.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ είναι προγραμματισμένη και συνέντευξη Τύπου μαζί με τις διεθνείς αντιπροσωπείες, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και η καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ, ενώ θα γίνουν επισκέψεις στο τείχος, με το οποίο προσπαθεί το Ισραήλ να στραγγαλίσει τον παλαιστινιακό λαό, και σε αποκλεισμένα χωριά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ