Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Αυθαίρετη καταπάτηση του χώρου του Πεδίου του Αρεως από τον Πανελλήνιο ΓΣ

Εγκαταστάσεις του Πανελληνίου ΓΣ στο Πεδίον του Αρεως
Εγκαταστάσεις του Πανελληνίου ΓΣ στο Πεδίον του Αρεως
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, με θέμα την καταπάτηση του χώρου του Πεδίου του Aρεως από τον Πανελλήνιο ΓΣ, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Δήμος Κουμπούρης, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Οι συνεχιζόμενες για χρόνια κινητοποιήσεις των κατοίκων δε φαίνεται να συγκινούν κανέναν αρμόδιο, ώστε να πάρει μέτρα να σταματήσει η αυθαίρετη καταπάτηση του πάρκου του Πεδίου του Aρεως από τον Πανελλήνιο ΓΣ. Για άλλη μια φορά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις "υποδέχτηκαν" κατοίκους και φορείς στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες στο Πεδίον του Aρεως, με σκοπό να σωθεί ένας από τους τελευταίους χώρους πρασίνου της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια και παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ο Πανελλήνιος ΓΣ που ανήκει στον επιχειρηματία Μ. Κυριακού έχει προχωρήσει σε παράνομες κατασκευές, ασφαλτόστρωση και περίφραξη του χώρου. Παρότι έχουν εκδοθεί 5 καταδικαστικές αποφάσεις από την Πολεοδομία, ο Δήμος Αθηναίων και η Νομαρχία δηλώνουν ότι δεν έχουν μηχανισμούς, προκειμένου να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων του Πανελληνίου ΓΣ.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε:

  • Να ανοιχτούν όλες οι είσοδοι και να προχωρήσει η άμεση κατεδάφιση όλων των παράνομων και αυθαιρέτων κατασκευών του Πανελληνίου.
  • Να απομακρυνθούν τα κάγκελα και το τσιμέντο και να αποκατασταθεί ο χώρος φύτευσης δέντρων και θάμνων.
  • Να σταματήσει η κάθε εμπορική εκμετάλλευση του χώρου είτε με εκθέσεις είτε με παζάρια που μόνο αποτέλεσμα έχουν την υποβάθμιση ενός από τα τελευταία δημόσια πάρκα της πόλης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ