Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οι εφεδρείες του συστήματος και ο ΣΥΝ

Είναι γεγονός ότι ο αστικός Τύπος και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πλουτοκρατίας προβάλλουν τον ΣΥΝ ως τη νέα ανερχόμενη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν και κάθε επόμενη καταγράφει απώλειες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ με μεγαλύτερα ποσοστά. Κοινός τόπος όλων είναι πως ο ΣΥΝ ενισχύεται από το ΠΑΣΟΚ. Και ότι όλοι θέλουν να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν πρέπει πλέον να θεωρείται αποκάλυψη πως το αστικό πολιτικό σύστημα έχει μπει σε μπελάδες. Το λένε τα επιτελεία του. Η φθορά της αστικής πολιτικής και των κομμάτων της πρέπει να βρει ασφαλές καταφύγιο. Το δικομματικό σύστημά τους φαίνεται πως δεν μπορεί να εγκλωβίζει όπως πριν λαϊκές δυνάμεις στην αστική πολιτική. Ανησυχούν δε ιδιαίτερα για τη σοσιαλδημοκρατία. Και δεν έχουν άδικο, γιατί αυτή πάντα είχε την ικανότητα να ενσωματώνει λαϊκές δυνάμεις στο σύστημα, παραπλανώντας με τις δήθεν κοινωνικές παροχές και την πολιτική «αναδιανομής του πλούτου». Σήμερα, όλο και μεγαλύτερα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων λένε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια πολιτική. Το ΚΚΕ έχει συμβάλει τα μέγιστα σ' αυτό προβάλλοντας το σύνθημα για «αδύνατη κυβέρνηση, αδύνατη αξιωματική αντιπολίτευση». Οτι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, άλλαξε εσύ, εγκατάλειψέ τους».

Είναι γεγονός ότι η σοσιαλδημοκρατία περνά κρίση στρατηγικής. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ταύτισης, στη διαχείριση του καπιταλισμού στην τωρινή του φάση, με τα παραδοσιακά του κόμματα όπως η ΝΔ.

Συνέχεια στη σελίδα 5 (Αποψη)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ