Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Να σταματήσει το μακελειό στη Γάζα

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της ισραηλινής βαρβαρότητας πραγματοποίησαν χτες στην Αθήνα λαϊκές μαζικές οργανώσεις

Από τη χτεσινή διαδήλωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία
Από τη χτεσινή διαδήλωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία
Τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών φονικών επιδρομών σε βάρος του παλαιστινιακού λαού απαίτησαν χθες το βράδυ μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία πλήθος κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ, της ΠΕΔΥΕ, της ΕΕΔΔΑ και της ΟΓΕ.

Στη συγκέντρωση και στη συμβολική περικύκλωση της πρεσβείας που ακολούθησε, οι διαδηλωτές καταδίκασαν την ισραηλινή βαρβαρότητα και, ταυτόχρονα, εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», «αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών», έκαψαν τις σημαίες του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ, ο Αντρέας Φραγκέας, ο οποίος, αφού καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση του ΟΗΕ, που επιμένει να κρατά ίσες αποστάσεις απέναντι στο θύμα και στο θύτη, την ΕΕ, που κάνει λόγο για «δυσανάλογη βία», αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, που τηρεί «σιγήν ιχθύος» και την ίδια στιγμή διατηρεί μονάδα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στη θάλασσα του Λιβάνου, για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.

Ο Κώστας Μυτιληνιού, από το ΠΑΜΕ, σημείωσε πως ο αγώνας των λαών είναι αυτός ο οποίος είναι ικανός όχι μόνο να βάλει εμπόδια, αλλά και να ανατρέψει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και την εξουσία τους. Η Τόνια Χαρατσίδου, από την ΟΓΕ, τόνισε πως η ανοχή είναι ενοχή και ότι αυτό το έγκλημα διαρκείας σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης πρέπει να σταματήσει.

Ακολούθως, το λόγο πήρε εκπρόσωπος των Παλαιστινίων, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Δε θα πεθάνουμε, δε θα γονατίσουμε. Θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Το έγκλημα των ιμπεριαλιστών θα πάρει την απάντησή του. Τα παιδιά της Παλαιστίνης φωνάζουν και δε γονατίζουν».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και Δημήτρης Αρβανιτάκης και ο Γιώργος Μαυρίκος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

«Καθήκον και υποχρέωση η στήριξη των Παλαιστινίων»

Ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Είναι καθήκον και υποχρέωση του ελληνικού λαού και της νεολαίας να βρίσκεται παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό, ιδιαίτερα σε συνθήκες πραγματικής βαρβαρότητας εκ μέρους των Ισραηλινών, των Αμερικάνων, της ΕΕ και των άλλων συμμάχων τους, που βομβαρδίζουν σφάζοντας αμάχους, στη Γάζα, σε όλη την Παλαιστίνη. Το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, καταδικάζουμε συμμετέχοντας στην εκδήλωση αυτή στην ισραηλινή πρεσβεία και βεβαίως καταγγέλλουμε το γεγονός ότι, όταν η Κοντολίζα Ράις και οι Αμερικάνοι βρίσκονται στην περιοχή να ξέρει ο ελληνικός λαός και η νεολαία ότι δε βρίσκονται για καλό. Ετοιμάζουν νέα δεινά για τον παλαιστινιακό λαό, για τους λαούς της Μ. Ανατολής, ευρύτερα για την περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ