Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«HELEXPO» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νοικιάζει εργαζόμενες με κριτήριο την εμφάνιση!

Το κόστος για την προώθηση προϊόντων των πελατών εξαρτάται από το πόσο εμφανίσιμη είναι η υπάλληλος που την αναλαμβάνει. Καταγγελία από το ΠΑΜΕ

Το σύγχρονο δουλεμπόριο των νέων ευέλικτων εργασιακών σχέσεων για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δε γνωρίζει κανένα όριο. Ούτε καν αυτό της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Και δεν ασκείται μόνο από τους στυγνούς ιδιώτες κεφαλαιοκράτες, αλλά και από τους υπό ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια δήθεν «δημόσιους» οργανισμούς, όπως π.χ. η «HELEXPO». Αυτό προκύπτει από την αποκάλυψη ότι η εταιρεία «Xelexpro», θυγατρική της «HELEXPO», που έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση των εκθέσεων στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, νοίκιαζε νεαρές κοπέλες στους εκθέτες για τις ανάγκες προώθησης των προϊόντων τους!

Οι κοπέλες έχουν και ειδικότητα, είναι «promo girls». Στο δελτίο παραγγελίας έκτακτου προσωπικού οι πελάτες μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε «απλά εμφανίσιμη» και σε «ιδιαίτερα εμφανίσιμη» κοπέλα. Ανάλογα με την επιλογή καθορίζεται και το κόστος για 4ωρη, 6ωρη ή 8ωρη απασχόληση. Π.χ. για μια «απλά εμφανίσιμη» κοπέλα που θα απασχολεί για 8 ώρες την ημέρα, ο εκθέτης θα πληρώσει 162,50 ευρώ και αντίστοιχα για την «ιδιαίτερα εμφανίσιμη» 200 ευρώ.

Αυτή η κατάπτυστη μορφή εκμετάλλευσης, την οποία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, δείχνει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η βαρβαρότητα των μεγαλοεργοδοτών για να προωθήσουν τα κέρδη τους. Αυτή η βαρβαρότητα «θα συνεχίζεται, θα οξύνεται όσο δεν μπαίνουν εμπόδια στην πολιτική της θυσίας των πάντων στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου. Οσο η πολιτική εξουσία βρίσκεται στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας και των αναγκών της», σημειώνει το ΠΑΜΕ και ξεκαθαρίζει: «Η ανατροπή αυτής της πολιτικής, των ποικιλώνυμων φορέων της, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μόνιμη πλήρη δουλιά για όλους, με αξιοπρέπεια και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ