Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
«Σαπάκια» σε κάθε έλεγχο

Οποτε κι αν γίνονται έλεγχοι στην αγορά, τα ακατάλληλα προϊόντα και άλλα είδη που εντοπίζονται δεν έχουν τελειωμό. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιούν κάθε τόσο αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες πρέπει να τονιστεί πως ούτε το αναγκαίο προσωπικό διαθέτουν, ούτε τους κατάλληλους μηχανισμούς.

Στην κατάσχεση ακατάλληλων για κατανάλωση κρεάτων, συνολικού βάρους 6,1 τόνων, ανάμεσά τους και 500 κιλών κατεψυγμένου γύρου χοιρινού με σαλμονέλα, προχώρησαν τα αρμόδια κτηνιατρικά κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά σε διάστημα τριών ημερών.

Συγκεκριμένα κατάσχεσαν:

  • 500 κιλά κατεψυγμένο γύρο χοιρινό από το εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος του κ. Κούτρα Θεόδωρου (Ιωνίας 26, Νίκαια) με σαλμονέλα. Η Νομαρχία επέβαλε στην επιχείρηση πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ. Από την ίδια επιχείρηση κατασχέθηκαν άλλοι 4 τόνοι κατεψυγμένου γύρου χοιρινού και γύρου κοτόπουλου λόγω ελλιπών σημάνσεων.
  • 900 κιλά κατεψυγμένο χοιρινό κρέας επεξεργασμένο, από το κατάστημα «Βαλκανική Αγορά ΑΕΒΕ» που βρίσκεται στην Κρεαταγορά του Ρέντη λόγω έλλειψης ή και παντελούς απουσίας σημάνσεων.
  • 700 κιλά κατεψυγμένο κρέας βοοειδών, προβατοειδών και παραπροϊόντα κρέατος από το κατάστημα «Euromeat ΕΠΕ» στην Κρεαταγορά του Ρέντη με έλλειψη σημάνσεων.

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΦΕΤ, αποσύρεται παρτίδα συσκευασμένων ξηρών σύκων, καθώς, μετά από εργαστηριακούς ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν αλλεργιογόνες ουσίες και συγκεκριμένα θειώδη, χωρίς αυτό να αναγράφεται στη συσκευασία. Πρόκειται για σύκα ελληνικής προέλευσης με την εμπορική επωνυμία «Σύκα Κύμης» που διακινούνται σε κλειστές χάρτινες συσκευασίες των 500 γρ. Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Περιφέρειας Κύμης», έχει αριθμό παρτίδας LOT 4/21-10-2007Ο/Ε/2 και ημερομηνία λήξης 9/2008. Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε άμεσα το συνεταιρισμό, από τον οποίο ζήτησε την απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας, ενώ συνιστάται στους καταναλωτές που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στα θειώδη να μην καταναλώσουν το προϊόν.

Παράλληλα, ανακαλείται μίξερ χειρός μάρκας «ROHNSON» μοντέλο R-550, καθώς, όπως έγινε γνωστό μέσω του συστήματος ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΕ, οι αρμόδιες αρχές της Ουγγαρίας το έκριναν ως μη ασφαλές, γιατί υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Στην Ελλάδα έχουν εισαχθεί 1.326 τεμάχια από την εταιρεία «Βασιληάς ΑΕ» και έχουν ενημερωθεί τα καταστήματα πώλησης, ώστε να αποσύρουν τα αποθέματα που διαθέτουν.

Ακόμη, ανακαλούνται ηλεκτρικές μηχανές κοπής γκαζόν «VIKING» μοντέλο ME 400 για προληπτική αντικατάσταση του ηλεκτρομαγνητικού συμπλέκτη.

Τέλος, ανακαλούνται κρεμάστρες τοίχου της εταιρείας «SIA HOME FASHION» με ονομασία μοντέλων HOOK X3 JASPER L26 BLUE και HOOK X3 MAISY L26 PINK, καθώς κρίθηκαν επικίνδυνες για την ασφάλεια των χρηστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ