Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τέλος στη χρηματοδότηση της προσχολικής αγωγής

Νέο χτύπημα στην προσχολική αγωγή δίνει η κυβέρνηση, καθώς από 31 Αυγούστου, οπότε και λήγει η χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών από κοινοτικούς πόρους, οι δήμοι θα πρέπει να τους λειτουργήσουν με δικά τους έξοδα. Αυτό σημαίνει νέα τσουχτερά τροφεία στους γονείς, οι οποίοι με δεδομένη και την έλλειψη υποδομών και θέσεων στους δημοτικούς σταθμούς, θα στραφούν στους ιδιωτικούς.

Η λύση που προκρίνει η κυβέρνηση, μπροστά στη λήξη της χρηματοδότησης, είναι η ενίσχυση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από πρόσφατη συνάντηση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΚΕ με το υπουργείο Απασχόλησης, η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο σύστημα χρηματοδότησης των προνοιακών δομών που μέχρι και τώρα χρηματοδοτούνται από τα ΚΠΣ. Το σύστημα προβλέπει τη χρηματοδότηση δικαιούχων οικογενειών με 2.000 ευρώ ετησίως, οι οποίες με τη σειρά τους θα αποφασίζουν αν θα στείλουν το παιδί τους σε ιδιωτικό ή σε δημοτικό παιδικό σταθμό.

Πέρα από την περαιτέρω ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, που σηματοδοτούν οι εν λόγω προθέσεις, μπαίνει ταφόπλακα στην όποια κοινωνική πολιτική θα μπορούσε να ασκηθεί στην προσχολική αγωγή. Οι δήμοι, που ήδη επιβάλλουν αυξημένα τροφεία, αναμένεται να φτάσουν τα αντίστοιχα των ιδιωτικών, καθιστώντας το σχετικό κόστος για τη λαϊκή οικογένεια δυσβάσταχτο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ