Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
«Παγωμένος» ο δικομματισμός

«Παγωμένος» σε χαμηλά ποσοστά συνεχίζει να εμφανίζεται ο δικομματισμός, ενώ σοβαρή δυστοκία παρουσιάζεται και στις «εναλλακτικές λύσεις» που ετοιμάζονται στο παρασκήνιο για την «αναστήλωσή» του και τη «σταθερότητα» γενικότερα του συστήματος εξουσίας.

Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, καθώς η πολιτική τους οξύνει τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και διογκώνει τη δυσαρέσκειά τους, η οποία επιδιώκεται να διοχετευτεί σε ανώδυνες για το σύστημα «δεξαμενές διαμαρτυρίας».

Η τελευταία δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα» εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 27,8% των προτιμήσεων στην «πρόθεση ψήφου», το ΠΑΣΟΚ το 24,5%, το ΚΚΕ το 8,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,3%, ο ΛΑΟΣ 4,1%, ενώ η «αδιευκρίνιστη ψήφος» φτάνει το 19%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ποσοστό 19,8%, εμφανίζεται να στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, σε άλλη δημοσκόπηση της RASS για το «Παρόν», στο ερώτημα αν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας νέου κόμματος, το 58,3% απαντά «όχι» και το 39,8% «ναι». Στην ίδια δημοσκόπηση το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ εκφράζει ικανοποίηση για την απόφαση του Ε. Βενιζέλου να μην προχωρήσει στην ίδρυση ομίλου. Ομως περισσότερο από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (34,4%) δεν είναι ικανοποιημένο από την απόφαση αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ