Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ομηροι της εφοπλιστικής κερδοφορίας

Μέσα σε κακοκαιρία, έφτασαν στον Πειραιά μετά από «οδύσσεια» 27 περίπου ωρών οι 80 επιβάτες του «Αγιος Γεώργιος»!

Σε «οδύσσεια» μετατράπηκε για 80 ανθρώπους, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι και μωρά παιδιά, το ταξίδι τους από Δ. Κυκλάδες για Πειραιά με το ακτοπλοϊκό επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» της εταιρείας VENTOURIS SEA LINES. Οι 80 επιβάτες μετά από 25 και 27 ώρες μέσα στο πλοίο πάτησαν τελικά το πόδι τους στο λιμάνι του Πειραιά, χτες στις 7 το απόγευμα!

Το καράβι, μετά την άρση του απαγορευτικού, απέπλευσε εκτάκτως από το λιμάνι του Πειραιά στις 12 το μεσημέρι προχτές Κυριακή για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, με προγραμματισμό από Μήλο να επιστρέψει κατευθείαν στον Πειραιά. Αυτό, προκειμένου να εκτελέσει κανονικά το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιό του, που προέβλεπε αναχώρηση για χτες το πρωί από Πειραιά για Δ. Κυκλάδες. Στη Μήλο έφτασε στις 8 το βράδυ της Κυριακής. Και αντί να αποπλεύσει αμέσως για Πειραιά, στις 10 το βράδυ ανακοίνωσαν στους επιβάτες ότι τελικά θα φύγουν από τη Μήλο την άλλη μέρα, δηλαδή χτες, στις 11 το πρωί!

Το πλοίο «ξανάπιασε» τα παραπάνω νησιά προκειμένου να κόψει και άλλα εισιτήρια. Ετσι επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί για παράδειγμα από τη Σέριφο, όπως ο Θοδωρής Χρυσολοράς, αφού πήγαν στη Μήλο και έμειναν ένα ολόκληρο βράδυ μέσα στο καράβι την άλλη μέρα ξαναπέρασαν από το λιμάνι της Σερίφου!

Από το ΥΕΝ αρχικά ισχυρίστηκαν ότι είχε εκδοθεί απαγορευτικό. Οταν όμως αντιλήφθηκαν ότι προέκυπτε ερώτημα για το πώς το «Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ» ταξίδευε με απαγορευτικό κανονικά στην περιοχή, «έπιασε» Μήλο και απέπλευσε για Κρήτη, άλλαξαν και μιλούσαν για τροποποίηση δρομολογίου από την εταιρεία, «που μπορεί μεν - όπως ειπώθηκε - να μην προβλέπεται από τη νομοθεσία, όμως είναι ..."πάγια τακτική"»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ