Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκαινίασε τα γραφεία της η ΚΟ Δαύλειας

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα έγιναν το περασμένο Σάββατο τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΚΟ Δαύλειας του ΚΚΕ, στη Βοιωτία. Εκεί, στους πρόποδες του Παρνασσού, παρά το τσουχτερό κρύο, μαζεύτηκαν μέλη και φίλοι του Κόμματος, από τη Δαύλεια και τα γύρω χωριά. Ηταν παρόντες εκπρόσωποι της γενιάς της Αντίστασης και του ΔΣΕ αλλά και πολλοί νέοι και νέες. Ολοι συγκινημένοι αφού στα 90 χρόνια ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ είναι η πρώτη φορά που ανοίγουν γραφεία του ΚΚΕ στη Δαύλεια, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε περίοπτη θέση - πέρασμα της βοιωτικής κωμόπολης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δ. Οικονόμου, γραμματέας της ΚΟΒ Δαύλειας. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, στα 90χρονα του ΚΚΕ και στην πολιτική πρότασή του για αλλαγή του συσχετισμού με παραπέρα ενίσχυση του Κόμματος, συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Επισήμανε τη σημασία που έχει η απόκτηση γραφείων, τα οποία στήθηκαν με την εθελοντική προσφορά και δράση των κομμουνιστών της Δαύλειας, προκειμένου αυτά να αποτελέσουν την κυψέλη της δημιουργικής δουλειάς των κομμουνιστών, συζήτησης και ανάπτυξης των θέσεών του, μελέτης των ντοκουμέντων του και της κοσμοθεωρίας του και, ταυτόχρονα, χώρος εκκίνησης της δράσης, μελέτης των προβλημάτων των εργατών - αγροτών - επαγγελματιών, των νέων και των γυναικών της πόλης και προβολής και προώθησής τους παντού, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στο μαζικό κίνημα, στον «Ρ» και τον «902», πάντα με σκοπό την οργάνωση της αντίστασης και αντεπίθεσης του λαού.

Μετά τις ομιλίες οι παραβρισκόμενοι έκοψαν την πίτα της ΚΟ για τον νέο χρόνο. Το φλουρί έπεσε στον εκπρόσωπο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δαύλειας. Το δώρο ήταν το αριστούργημα του Γκόρκι «Η Μάνα». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΝΕ Βοιωτίας, της ΑΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της εταιρείας δημοτικών μελετών και προβλημάτων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, της ΟΓΕ, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ