Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Χάος λίγο πριν τις εκλογές

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΜΙΡΑΝΣΑΧ - ΠΕΣΑΒΑΡ.--

Βία και απαγωγές είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το κλίμα στο Πακιστάν, επτά μέρες πριν τις γενικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας σημάδεψαν και αυτό το τριήμερο, ενώ το φως είδε και μία ιδιαίτερα αρνητική δημοσκόπηση για τον πρόεδρο της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ.

Χτες πάνω από δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 163 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην περιοχή των φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν, όταν καμικάζι έπεσε με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην αυτοκινητοπομπή του Νισάρ Αλι, ανεξάρτητου υποψηφίου στις εκλογές, που μετέβαινε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αϊντάκ του βορείου Ουαζιριστάν.

Παράλληλα στους 25 υπολογίζονται οι νεκροί και στους 35 οι τραυματίες, θύματα επίθεσης αυτοκτονίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, σε προεκλογική συγκέντρωση του Εθνικού Κόμματος Αουάμι στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Στο μεταξύ κάτι φαίνεται να αλλάζει στις σχέσεις ΗΠΑ - Μουσάραφ, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του Διεθνούς Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου που εδρεύει στις ΗΠΑ, το 75% των Πακιστανών θέλουν να παραιτηθεί ο πρόεδρος.

Τέλος, πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζουν ότι τραυμάτισαν και συνέλαβαν ανώτατο διοικητή των Ταλιμπάν, τον μουλά Μανσούρ Νταντούλαχ, στη διάρκεια επιχείρησης κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ