Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Οργάνωση αγώνων στοχεύοντας στην εξουσία

Στην αίθουσα του «Ηράκλειτου» στη Νίκαια παρουσίασε την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ ο γραμματέας της ΚΟΠ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, συζητώντας με το λαό την πολιτική του πρόταση διεξόδου, παρουσιάζει μια συνολική πρόταση που δίνει απάντηση απέναντι στα προβλήματα που βασανίζουν σήμερα τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας χτες βράδυ σε συγκέντρωση στην αίθουσα του «Ηράκλειτου» στη Νίκαια την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος.

«Βρισκόμαστε, τόνισε, σε περίοδο αρνητικών εξελίξεων, που δε διαμορφώνονται από το DVD και τον ανελέητο ανταγωνισμό των επιχειρηματιών που έχουν στα χέρια τους τα ΜΜΕ, αλλά από τις επιλογές της κυβέρνησης που κινούνται στην προοπτική του ευρωμονόδρομου. Επιλογές που απαιτούν μαζική, ουσιαστική αντίσταση και πάλη».

Το Κόμμα μας, πρόσθεσε, αξιοποιεί με την καθημερινή του δράση τη δυναμική που εκφράστηκε με την εκλογική του άνοδο. Με τις θέσεις μας και την ξεχωριστή συμβολή στην ανάπτυξη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, παλεύουμε ενάντια στην τηλεοπτική φίμωση, κόντρα στους θεατρινισμούς και τις επικοινωνιακές εντυπώσεις και επισήμανε: «Η δύναμη που αντιπαλεύει την κυβερνητική πολιτική με όρους ήττας της είναι το ΚΚΕ γιατί η δική μας αντιπολίτευση στοχεύει στην καρδιά των αντιδραστικών μέτρων και επιλογών. Αποκαλύπτει τη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ, τον καιροσκοπισμό και την αχαλίνωτη προσπάθεια ψηφοθηρίας που κάνει ο ΣΥΝ και δεν μπαίνει στον κόπο να μας πει με ποιες πολιτικές δυνάμεις και με ποια συγκεκριμένη πολιτική θα κάνει κυβέρνηση».

«Η πρότασή μας, υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, δένει τον αγώνα, τις διεκδικήσεις γύρω από τα άμεσα προβλήματα. Επιδιώκει να δημιουργηθούν σήμερα συσπειρώσεις αντίστασης στην κυρίαρχη πολιτική με στόχους και αιτήματα που απαντούν στις σημερινές ανάγκες του λαού μας. Παλεύει να αλλάξουν οι αρνητικοί συσχετισμοί στο κίνημα και την κοινωνία. Στο έδαφος αυτής της πάλης θα συγκροτηθεί το μέτωπο που θα οργανώσει σε ανεβασμένο επίπεδο τους λαϊκούς αγώνες στοχεύοντας την εξουσία».

Αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας για το ΚΚΕ, κατέληξε, δε σημαίνει εναλλαγή του δικομματισμού, ούτε να 'ρθει μια κάποια κυβέρνηση, άλλη. Είναι αλλαγή στο επίπεδο της τάξης. Στην εξουσία περνάει ο λαός. Δηλαδή η εργατική τάξη και οι κοινωνικοί της σύμμαχοι που είναι τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ