Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκεντρώσεις σε Ξάνθη και Ροδόπη

Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ παρουσίασε η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι ΝΕ Ξάνθης και Ροδόπης του ΚΚΕ και πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το Σαββατοκύριακο.

Η Αιμ. Αγκαβανάκη αναφέρθηκε συνολικότερα στις πολιτικές εξελίξεις σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο. Με αφορμή την αποπνικτική ατμόσφαιρα των σκανδάλων και της διαφθοράς που εμφανίζεται να κυριαρχεί αυτή την περίοδο, σημείωσε ότι τα σκάνδαλα και η διαφθορά είναι συνέπεια της πολιτικής που στηρίζεται στη συσσώρευση κλεμμένου πλούτου που παράγουν οι εργάτες. Είναι συνέπεια της εξουσίας της άρχουσας τάξης που όσο διαιωνίζεται, τα σκάνδαλα θα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Αναφέρθηκε στα «νόμιμα» σκάνδαλα, όπως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η παράδοση των λιμανιών, των δρόμων, των τηλεπικοινωνιών στους ιδιώτες. Και σημείωσε ότι «η διαπλοκή οικονομικής και πολιτικής εξουσίας είναι δεδομένη με πολλές μορφές, τις επιδοτήσεις στους μονοπωλιακούς ομίλους και τις δημόσιες επενδύσεις σε έργα και προμήθειες από τις οποίες θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τις ΣΔΙΤ κλπ.».

Ξεκαθάρισε ότι «η διαφάνεια και η κάθαρση θα έρθει όταν οι εργάτες και οι άνθρωποι του μόχθου αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι τα προβλήματα αυτά λύνονται με πολιτικό τρόπο». Οταν δηλαδή συνειδητοποιήσουν ότι ο πλούτος που παράγεται από τους ίδιους και μόνο, πρέπει να διαχειρίζεται από τους ίδιους. Οταν τα μέσα παραγωγής πάψουν να είναι ατομική ιδιοκτησία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ