Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Ζητάει επενδυτές ... περιορισμένων βλέψεων

Με ...εταιρεία ανεύρεσης ταλέντων που μελλοντικά, ως περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, θα πωληθούν με απώτερο σκοπό το κέρδος, προσπαθεί να απαντήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον πόλεμο συμφερόντων που έχει ανοίξει με την ομάδα επιχειρηματιών που διεκδικούν θέση στη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης (ΠΕΚ), όπου ηγείται ο πρόεδρος του ομίλου της «Μαρφίν», Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων» ουσιαστικά χτες πέρασε στην αντεπίθεση κατά της ΠΕΚ με την αναγγελία του σχεδίου για τη δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού, που θα δρα παράλληλα με την ΠΑΕ. Στόχος της θα είναι να επενδύει σε νέους ποδοσφαιριστές κυρίως από το εξωτερικό, που θα μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα και πιθανώς να μεταπωληθούν. Η καινούρια εταιρεία θα είναι υπό τη σκέπη της ΠΑΕ, θα λειτουργεί στα πλαίσια και τη λογική ενός αμοιβαίου κεφαλαίου όπου καθένας θα μπορεί να επενδύει σε αυτήν, χωρίς όμως πρόσβαση στα διοικητικά.

Η κίνηση αυτή έμμεσα αποτελεί πρόκληση κατά της ΠΕΚ, η οποία ζητούσε τη διαχείριση του μάνατζμεντ της ΠΑΕ με αλλαγή όμως και της μετοχικής σύνθεσής της. Με τη δημιουργία της εταιρείας οι νυν διοικούντες του Παναθηναϊκού είναι σαν να καλούν τους νέους επιχειρηματίες για να δώσουν τη βοήθεια (που έχουν υποσχεθεί) προτάσσοντας σαν βιτρίνα και το συμφέρον της ομάδας, αλλά τους αρνείται εισχώρηση στη διοίκηση της ομάδας.

Η κίνηση αυτή, με δεδομένη την απάντηση τουλάχιστον από την ΠΕΚ στα σχέδια της διοίκησης του Παναθηναϊκού, αναμένεται να φουντώσει ακόμα περισσότερο τον επιχειρηματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο πρόσφορο έδαφος του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οπου με πρόσχημα την ενίσχυση μιας ομάδας, εκμεταλλευόμενοι τη μάζα των οπαδών, κάποιοι για προσωπικά (και πολλές φορές άσχετα με το ποδόσφαιρο) συμφέροντα προσπαθούν να ισχυροποιήσουν τη θέση στο οικονομικό κατεστημένο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org