Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
Παρασκηνιακή «μάχη» για τη διαδοχή

Η παρασκηνιακή «μάχη» για τη θέση του αρχιεπισκόπου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, στο «παραπέντε» της εκλογής, που θα γίνει αύριο Πέμπτη 7 Φλεβάρη. Συναντήσεις και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αλλά και διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση συμμαχιών δίνουν και παίρνουν. Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι είναι οι μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Θηβών Ιερώνυμος, Θεσσαλονίκης Ανθιμος, Δημητριάδος Ιγνάτιος και Σύρου Δωρόθεος. Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος αναμένεται να καταθέσει στην Εισαγγελία Καλαμάτας σχετικά με τις καταγγελίες του για εκβιασμούς σε βάρος του, προκειμένου να στηρίξει τον Σπάρτης, μετά την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου, αφού βρίσκεται στην Αθήνα.

Σε συνεντεύξεις του, ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος υποστήριξε ότι 24 μητροπολίτες τον έχουν διαβεβαιώσει ότι θα τον ψηφίσουν... Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, ο Σπάρτης και ο Θηβών συγκεντρώνουν περίπου 25 - 28 ιεράρχες, ενώ από 10 - 15 μητροπολίτες συγκεντρώνουν οι μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος και Θεσσαλονίκης Ανθιμος.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, όπως έγινε χτες γνωστό από την Ιερά Σύνοδο, θα απουσιάζουν δικαιολογημένα, οι μητροπολίτες Λαγκαδά Σπυρίδων, Μαρωνείας Δαμασκηνός και Γυθείου Χρυσόστομος. Συνεπώς 75 θα είναι οι ιεράρχες που θα πάρουν μέρος στην ανάδειξη νέου αρχιεπισκόπου. Ο μητροπολίτης Κιλκισίου Απόστολος, έκανε γνωστό ότι επιθυμεί ως ο παλαιότερος ιεράρχης να προεδρεύσει στην εκλογική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ