Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επιτακτική ανάγκη η αντισεισμική θωράκιση

Με αφορμή τους δύο προχτεσινούς σεισμούς στην Πάτρα, η ΝΕ Αχαΐας του Κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση, ενώ συνέντευξη Τύπου δίνει σήμερα η δημοτική παράταξη «ΔΑΣ Πάτρα - Μπροστά»

Δύο ισχυροί σεισμοί, 5,4 και 5,5 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» προχτές αργά το βράδυ, την περιοχή του Αιγίου, της Πάτρας και της Αχαΐας συνολικότερα, ξυπνώντας εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους της περιοχής. Μέχρι και χτες αργά το βράδυ, δεν είχαν αναφερθεί ζημιές ή θύματα, με εξαίρεση κάποιες ρωγμές που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό σχολείο του Δήμου Φερρών και στο οποίο μετέβη ειδικό κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, ενώ σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Πάτρα - Μπροστά» θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της με θέμα «Αντισεισμική προστασία της πόλης και των κατοίκων της».

Διαχρονικές ευθύνες

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ, τονίζει: «Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας, η προστασία των κατοίκων και της περιουσίας τους από τους σεισμούς αποτελεί για το ΚΚΕ σημαντικό έργο υποδομής, άμεσης προτεραιότητας. Οι ευθύνες, που βαραίνουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το Νομάρχη και τους Δημάρχους του δικομματισμού στην Αχαΐα για την ανυπαρξία της, είναι τεράστιες». Σημειώνει, δε, ότι «χρήματα υπάρχουν και σ' αυτό το έργο πρέπει να κατευθυνθούν».

«Για τους εργαζόμενους», καταλήγει, «η συχνά χρησιμοποιούμενη φράση "πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με σεισμούς", δεν πρέπει να σημαίνει αποδοχή των καταστροφικών συνεπειών των σεισμών που θα γίνουν, αλλά απαίτηση, διεκδίκηση της οργάνωσης της ζωής, των κτιρίων, της πόλης, της παραγωγικής διαδικασίας, της λήψης όλων των απαιτούμενων μέτρων, ώστε το φαινόμενο να έχει τις μικρότερες δυνατές συνέπειες. Σημαίνει συσπείρωση και δράση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων και των στηριγμάτων τους στη Νομαρχία Αχαΐας και στους Δήμους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ