Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο δρόμο και πάλι οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ

Από συγκέντρωση των συμβασιούχων τον περασμένο Δεκέμβρη

Eurokinissi

Από συγκέντρωση των συμβασιούχων τον περασμένο Δεκέμβρη
Νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων «εγκαινιάζουν» από σήμερα οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, αφού καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η συνεχιζόμενη εργασιακή και πολιτική ομηρία αποτελεί συνειδητή επιλογή και της σημερινής κυβέρνησης.

Σε τουλάχιστον 200 ανέρχονται οι μέχρι τώρα απολυμένοι συμβασιούχοι, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένονται άλλες 350 απολύσεις. Την ίδια στιγμή σε χιλιάδες ανέρχονται οι εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος «stage», το οποίο, εκτός από το ότι αποτελεί μία ακόμη πλευρά της εργασιακής ομηρίας, σαφώς και δεν καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες του ΥΠΠΟ. Παράλληλα, τα αιτήματα προσωπικού των Εφορειών Αρχαιοτήτων προς τις γενικές διευθύνσεις ξεπερνούν τις 3.000 θέσεις(!), αλλά η πολιτική ηγεσία συνειδητά δεν ξεκαθαρίζει το «τοπίο» αναφορικά με τις πραγματικές ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, οι οποίες τη θερινή περίοδο αυξάνονται. Ετσι, από τη μια υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και από την άλλη η πολιτική ηγεσία εξακολουθεί να απαξιώνει το ανθρώπινο δυναμικό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Σήμερα, λοιπόν, οι συμβασιούχοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το ΥΠΠΟ, συνεχίζουν με συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 13/2 και 48ωρη στις 27 και 28/2.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ