Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Εξορμήσεις και πρωτοβουλίες για ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στον ΟΑΕΔ
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στον ΟΑΕΔ
Πλατιά εξόρμηση σε καταστήματα του ΙΚΑ προγραμματίζει τις επόμενες μέρες το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν μαζικά με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων στις 13 Φλεβάρη και να αντισταθούν στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όπως αυτή προωθείται και με την τελευταία απόφαση της Διοίκησης να εγκρίνει την «πρόσληψη» 1.500 ανέργων με πρόγραμμα ανασφάλιστης εργασίας «stage». Αύριο Τετάρτη, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Νέο Κόσμο και την Τρίτη 12/2 στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Νικηφόρου.

Για το ίδιο θέμα, το ΠΑΜΕ έχει ήδη παρέμβει και με επιστολή του προς τον διοικητή και το ΔΣ του ΙΚΑ, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόφαση, να προσληφθούν σε διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό εργαζόμενοι με σταθερή και μόνιμη εργασία. Ενώ απαιτεί να προσληφθούν άμεσα με σταθερή και πλήρη εργασία όσοι σήμερα εργάζονται στο ΙΚΑ με stage και άλλες ελαστικές μορφές απασχόλησης. Το ΠΑΜΕ επανέρχεται και στο ζήτημα των δελτίων ατομικών λογαριασμών που δεν έχουν δοθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο, προειδοποιώντας ότι η πρόκληση δεν πρόκειται να περάσει.

Το συνολικότερο ζήτημα της εισφοροδιαφυγής και της αντιασφαλιστικής επίθεσης, σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΙΚΑ, έθεσε και ο Θ. Κούτρας, στέλεχος του ΠΑΜΕ, κατά τη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΓΣΕΕ με τον διοικητή του Ιδρύματος.

Την ερχόμενη Δευτέρα 11/2 εξάλλου, στις 2 μ.μ., αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα συναντηθεί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, με θέμα το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Οργανισμού για το 2008. Σε σχετική του ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που παραδίδει τον ΟΑΕΔ ολοένα και περισσότερο στους επιχειρηματίες και στις ΜΚΟ, οι οποίοι αυξάνουν τα κέρδη τους απασχολώντας τζάμπα εργατική δύναμη, στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της ανεργίας. Το σχέδιο αποτελεί συνέχεια παλιότερων του ΠΑΣΟΚ - σημειώνει το ΠΑΜΕ - και μετατρέπει τον ΟΑΕΔ σε Οργανισμό Αφαίρεσης Εργατικών Δικαιωμάτων. Τέλος, καλεί τα συνδικάτα να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο ΟΑΕΔ προς όφελος των ανέργων και μέτρα για την ουσιαστική προστασία τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ