Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Χοντραίνει το «παιχνίδι»

Χοντραίνει το «παιχνίδι», εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τεράστια συμφέροντα που διακυβεύονται, οι χρόνιες παθογένειες, οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές των εμπλεκομένων, δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα. Πάντως, μην ξεχνάμε ότι πάντα την κρίσιμη στιγμή, έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, το σύστημα βρίσκει τρόπους να ισορροπήσει. Και οι διαφωνούντες πείθονται να μετατραπούν σε συμφωνούντες.

Τις κατά καιρούς αντιπαραθέσεις διαφόρων παραγόντων - επιχειρηματιών, ακολουθεί η ανοιχτή διαμάχη Βαρδινογιάννη - Κόκκαλη (ΠΑΕ ΠΑΟ - ΠΑΕ Ολυμπιακού) σχετικά - και - με τη διαιτησία (θ' απασχολήσει το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας). Χτες ήταν η σειρά, ενός ακόμα συνεταίρου, του Νικολαΐδη (ΠΑΕ ΑΕΚ) να μπει στην... κούρσα. Πολλά από τα λεγόμενά του (παρασκήνιο, διαπλεκόμενα, ανυπαρξία θεσμών κλπ.) είναι αληθινά. Αλλά. Αφ' ενός, δε στάθηκε στις αιτίες. Οι οποίες είναι σύμφυτες με το εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο, το οποίο και ο ίδιος στηρίζει. Αφ' ετέρου, δεν έκανε πραγματική αυτοκριτική για τις ευθύνες της ομάδας του. Στις περιπτώσεις που ευνοήθηκε η ομάδα του, δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία.

Επιπλέον, νέα εστία κόντρας θ' αποτελέσει το θέμα του Βάλνερ (Καλαμαριά). Ενσταση για μη σύννομη χρησιμοποίηση του παίχτη, στον οποίο η ΕΠΟ εξέδωσε δελτίο, θα καταθέσει ο Ολυμπιακός. Ευελπιστεί, και μαζί του οι ανταγωνιστές της Καλαμαριάς για παραμονή, ότι θα πάρει στα χαρτιά, αυτό που έχασε στο γήπεδο. Οπως και στις προηγούμενες αγωνιστικές και στην 19η, είχαμε - σχεδόν σ' όλα τα γήπεδα - εξόφθαλμα «λάθη». Η μοναδική διαφοροποίηση είναι πως ο στρουθοκαμηλισμός των αρμοδίων στη διαιτησία, τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές, δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Την πληρώνουν λοιπόν (δικαίως μεν... δειγματοληπτικά δε) ο Φωτιάδης (ΑΕΚ-Πανιώνιος) που αποπέμφθηκε από τους πίνακες και ο Παπασταμάτης (ΟΦΗ-ΠΑΟΚ) που υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική. Βέβαια, δεν ήταν οι μόνοι που επέδειξαν - τουλάχιστον - ανικανότητα και απέδειξαν (κυρίαρχα τις ευθύνες των αρμοδίων για) το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και στη διαιτησία.

Οσο για την υπόθεση τίτλος, η λαϊκή ρήση «στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος» απεικονίζει τα δρώμενα. Ο μέτριος Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τις ήττες της προβληματικής ΑΕΚ και του τραγικού Ολυμπιακού και ανέβηκε στην πρώτη θέση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ