Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΔΕΗ - RWE - ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ
Οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν εμπόδια

Η κινητοποίηση του Σαββάτου ματαίωσε το ΔΣ της Επιχείρησης. Ανάγκη να πάρει ο αγώνας ταξικά χαρακτηριστικά, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση του Σαββάτου
Το μπλοκ του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση του Σαββάτου
Σε δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση προχώρησαν το Σάββατο το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, όπου κατάφεραν - παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις - να ματαιώσουν τη συνεδρίαση του ΔΣ και, έτσι, να βάλουν εμπόδια στην επικύρωση των μνημονίων συνεργασίας της ΔΕΗ με τις εταιρείες RWE και «Χαλυβουργική». Συνεργασίες που εξυπηρετούν το στόχο της απελευθέρωσης για την παράδοση της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας σε στρατηγικά μονοπώλια.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ είχαν ζωθεί από αστυνομικές δυνάμεις που στη διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων επιχείρησαν να απαγορεύσουν στους εκπροσώπους τους την είσοδο στη συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι πέτυχαν να μπουν και να ματαιώσουν τη συνεδρίαση. Στην κινητοποίηση συμμετείχε με πανό το ΠΑΜΕ Ενέργειας και παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΚΚΕ, Εύα Μελά.

Παρά τις αγωνιστικές κορόνες της, η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έριξε τις μάσκες της στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας που έγινε μετά τη συγκέντρωση. Οι ταξικές δυνάμεις, η «Αγωνιστική Συνεργασία», πρότειναν συγκεκριμένο πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την κατεδάφιση του Ασφαλιστικού, με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ. Την πρόταση αυτή ψήφισε η ΠΑΣΚΕ ως προς τη μορφή αλλά όχι ως προς το περιεχόμενο. Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (Συνασπισμός) - που σχημάτισαν πλειοψηφία - την απέρριψαν και αποφάσισαν την κήρυξη κινητοποιήσεων αν η κυβέρνηση ανακοινώσει επίσημα τα αντιασφαλιστικά της σχέδια!

Προκλητικός, εξάλλου, εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Χ. Φώλιας, που δήλωσε το Σάββατο ότι «η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει, για χάρη οιασδήποτε σκοπιμότητας, να γίνει η ΔΕΗ μια νέα "Ολυμπιακή". Θα στηριχτεί γιατί πρέπει» και μίλησε περί παρεμπόδισης του ΔΣ της ΔΕΗ. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν οι ανακοινώσεις των γενικών διευθυντών της ΔΕΗ και των μελών του ΔΣ (πλην των εκπροσώπων των εργαζομένων). Η «Αγωνιστική Συνεργασία» κατήγγειλε προσπάθεια χειραγώγησης των αντιδράσεων των εργαζομένων και συκοφάντησης της δράσης τους. Η ΔΕΗ διέψευσε χτες ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Τ. Αθανασόπουλος εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησής του. Το ΔΣ της επιχείρησης συνεδριάζει ξανά σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ