Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΥ
Εξορμήσεις ενόψει της παναγροτικής συγκέντρωσης

Πυκνώνουν οι περιοδείες στελεχών της ΠΑΣΥ σε χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, ενόψει της μεγάλης παναγροτικής κινητοποίησης που θα γίνει στις 9 Φλεβάρη στο Αγαλμα Βενιζέλου και την πορεία που θα ακολουθήσει προς τον χώρο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σήμερα Σάββατο στις 5 το απόγευμα θα γίνουν εξορμήσεις σε Αρετή, Λοφίσκο, Προφήτη, Σχολάρι. Αύριο Κυριακή ο Γιάννης Πατάκης, μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ, θα περιοδεύσει σε Σχολάρι, Μεσημέρι και θα μιλήσει στην Επανωμή. Τη Δευτέρα στελέχη της ΠΑΣΥ θα περιοδεύσουν σε Ζαγκλιβέρι, Αδάμ, Καλαμωτό και Ανατολικό.

Στα προβλήματα και στις διεκδικήσεις των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων αναφέρθηκαν σε συνέντευξή τους στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου, οι οποίοι, μεταξύ άλλων:

  • Εξέφρασαν την «αγανάκτηση» των αγροτοκτηνοτρόφων καταγγέλλοντας φαινόμενα «πρωτοφανούς αισχροκέρδειας» κατά την αγορά των απαραίτητων εφοδίων τους από πολυεθνικές εταιρείες, σε τιμές αυξημένες πάνω από 50%.
  • Διαμαρτυρήθηκαν για τη μη καταβολή όλου του ποσού της Ενιαίας Ενίσχυσης σε αρκετούς δικαιούχους, από τους οποίους έγιναν αυθαίρετες παρακρατήσεις.
  • Ανακοίνωσαν τη συμμετοχή των Εβριτών αγροτών και κτηνοτρόφων στο παναγροτικό συλλαλητήριο της 9ης Φλεβάρη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ