Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Κυριάρχησαν ιδιωτικοποιήσεις και αντεργατικά μέτρα

Τα κυβερνητικά σχέδια προβλέπουν δραστική μείωση του προσωπικού για την ΟΑ, τον ΟΣΕ και άλλες ΔΕΚΟ

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) με τον ορισμό χρηματοοικονομικού συμβούλου, καθώς και η εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων στις ΔΕΚΟ, εξετάστηκαν - σύμφωνα με πληροφορίες - κατά τη χτεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί δεν έκαναν δηλώσεις. Στο «λακωνικό» δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης αναφέρεται ότι με τον Κ. Χατζηδάκη «συζήτησαν θέματα σχετικά με την εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων στις ΔΕΚΟ του υπουργείου Μεταφορών». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αναζήτηση «συμβούλου» αποκρατικοποίησης για τον όμιλο της ΟΑ και παράλληλα να συσταθεί «ομάδα εργασίας» από στελέχη των υπουργείων Οικονομίας, Μεταφορών, Εσωτερικών και Απασχόλησης, η οποία θα ασχοληθεί με το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι το κυβερνητικό σχέδιο για την ΟΑ, τον ΟΣΕ και άλλες ΔΕΚΟ προβλέπει δραστική μείωση του προσωπικού, με πρόσχημα την «αντιμετώπιση των αυξημένων ελλειμμάτων των επιχειρήσεων». Κατά πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σχέδιο «εθελουσίας εξόδου» και «υποχρεωτικών μετατάξεων» για την αποχώρηση πολλών χιλιάδων εργαζομένων από τον όμιλο της ΟΑ και τον ΟΣΕ.

Ειδικότερα, για τη νέα αεροπορική εταιρεία που ...οραματίζεται η κυβέρνηση - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες - το μόνιμο προσωπικό δε θα ξεπερνά τα 1.000 - 1.200 άτομα, ενώ η κάλυψη των εποχικών κενών θα γίνεται με συμβασιούχους. Για τον ΟΣΕ, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει μείωση προσωπικού κατά περίπου 2.000 άτομα. Σήμερα στον όμιλο του ΟΣΕ εργάζονται συνολικά 7.785 εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org