Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Η εγκύκλιος για τα παραστατικά

Το σύνολο των παραστατικών που εκδίδουν για την παράδοση πετρελαίου θέρμανσης, μαζί με ορισμένα πρόσθετα στοιχεία, θα πρέπει να τα υποβάλουν καθημερινά μέσω internet προς τις εφορίες οι πρατηριούχοι και διακινητές πετρελαίου θέρμανσης μετά την ενοποίηση των φόρων κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης. Το μέτρο μπαίνει σε εφαρμογή από τις 15 Φλεβάρη και το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εξέδωσε χτες μια ακόμη υπουργική απόφαση.

Τα παραστατικά που πρέπει να υποβάλλονται στην Εφορία, μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης, τα στοιχεία του αγοραστή και αναλυτικά τις ποσότητες και την αξία του πετρελαίου που παραδόθηκε, είναι το ποσό του ειδικού φόρου που δεν επιβαρύνει τον πελάτη και είναι προς επιστροφή στο διακινητή.

Οι επιτηδευματίες του κλάδου από τις 15 Φλεβάρη υποβάλλουν αναλυτική κατάσταση με τα δεδομένα των συναλλαγών πετρελαίου θέρμανσης, που πραγματοποιούν κάθε μέρα και για τη χρονική περίοδο που ισχύει ο χαμηλός συντελεστής, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού κόμβου www.ifestos.mnec.gr κ.ά.

Αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας δηλώνει ότι «είναι πολύ πιθανό να μη γίνονται παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης διότι η αγορά δε θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διαδικασία», αποδίδοντας την ευθύνη στο υπουργείο Οικονομίας επειδή δε δέχτηκε παράταση της εφαρμογής του μέτρου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org