Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Οι απολύσεις, η ανεργία, η επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων είναι η άλλη όψη της πολιτικής που παράγει σκάνδαλα και αναδίνει δυσοσμία, ακριβώς επειδή είναι πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού. Απέναντι σ' αυτή την πολιτική και τους εκπροσώπους της, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να αντιτάξουν τίποτε άλλο παρά τους αγώνες τους.

Αγώνες που ξεκινάνε από την υπεράσπιση του δικαιώματος στο μεροκάματο, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα. Αγώνες ταξικούς και επιθετικούς, που θα βάζουν στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της διεύρυνσης των δικαιωμάτων στο ύψος των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Στην οργάνωση τέτοιων αγώνων πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, καταγράφοντας σημαντικά αποτελέσματα στην καθημερινή πάλη, αλλά και στην πορεία της συσπείρωσης δυνάμεων. Αυτοί οι αγώνες είναι το αποκούμπι των εργαζομένων και στη βάση αυτή οργανώνεται η απεργία στις 13 του Φλεβάρη.

Η ίδια η ένταση της επιθετικότητας του κεφαλαίου βάζει ψηλά τον πήχη για το λαϊκό κίνημα. Αλλωστε, οι ταξικοί αγώνες έχουν αποτελέσματα όταν είναι επίμονοι, αποφασιστικοί, με κατεύθυνση και στόχο τη ρήξη με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και την πολιτική που τα υπηρετεί. Τόσο οι επαναπροσλήψεις απολυμένων στο «Καρφούρ» και τη «Ρενό», όσο και η σύμβαση των μηχανουργών αυτό δείχνουν. Αλλά δε φτάνουν μόνον αυτοί οι αγώνες για τους εργαζόμενους.

Το καθήκον που σήμερα αντιστοιχεί στα πραγματικά συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων είναι να μαζικοποιήσουν και να πολλαπλασιάσουν τη δυναμική του μετώπου που αντιστέκεται και συγκρούεται με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. Να γυρίσουν μαζικά την πλάτη στα κόμματα του κεφαλαίου και τις ρεζέρβες ενός συστήματος σάπιου, εκμεταλλευτικού. Να πολιτικοποιήσουν την πάλη τους, αλλάζοντας τους συσχετισμούς σε όλα τα επίπεδα. Να παλέψουν για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, τη μήτρα κάθε αντεργατικού αντιλαϊκού μέτρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ