Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόστιμο στη ΒΦΛ

Πρόστιμο 330.000 ευρώ επέβαλε το ΥΠΕΧΩΔΕ στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος διαπιστώθηκαν 6 παραβάσεις. Οι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΒΦΛ στη Ν. Καρβάλη της Καβάλας έγιναν στις 3 και στις 17 Δεκέμβρη του 2007.

Σημειώνουμε ότι την περασμένη Παρασκευή οι κάτοικοι της Ασπρης Αμμου - οικισμός κοντά στις εγκαταστάσεις της ΒΦΛ - αντέδρασαν όταν είδαν πυκνούς καπνούς να πνίγουν την περιοχή. Η ΒΦΛ ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για εκπομπή ακίνδυνων υδρατμών. Οι μετρήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών ατμοσφαιρικής ρύπανσης έδειξαν ότι οι μετρήσεις εκπομπής ρύπων ήταν εντός των ορίων.

Πέρα από το προφανές, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις παραβάσεις, που άλλωστε είναι γνωστές στην κοινωνία της Καβάλας χρόνια τώρα, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τη συγκυρία της απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς το βαρύ πρόστιμο έρχεται σε μια περίοδο παρατεταμένης ανασφάλειας για τους εργαζόμενους και το μέλλον τους: Η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης που ανακοίνωσε και αφορά τη ρύθμιση των χρεών της ΒΦΛ προς τη ΔΕΠΑ και τις Τράπεζες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ