Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΩΚΙΔΑ
Επενδύσεις στους ορεινούς όγκους

Συνεχίζει η κυβέρνηση την πολιτική εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Σε χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας αναφέρεται ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, συζητήθηκε «η προώθηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Φωκίδα», στην οποία, συμμετείχαν ο Νομάρχης Ν. Φουσέκης και ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Μπούρας. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η «αξιοποίηση» των ορεινών όγκων του νομού (περιλαμβάνεται και η Πίνδος) και, όπως αναφέρεται, εγκρίθηκε το αποτελούμενο από πέντε άξονες επιχειρησιακό σχέδιο.

Οι άξονες είναι οι ακόλουθοι: Υποδομές μεταφορών. Προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος. Δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών αναπτυξιακού χαρακτήρα, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης και ενημέρωσης. Αναπτυξιακά έργα με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Διοίκηση, παρακολούθηση και τεχνική υποστήριξη του προγράμματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «θα ενθαρρυνθεί η υποβολή επενδυτικών σχεδίων που αφορούν τους τομείς του τουρισμού, του αγροτουρισμού και της προώθησης παραδοσιακών προϊόντων στον επενδυτικό νόμο». Ανάλογες δραστηριότητες που ευνοούν επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν εκδηλωθεί ήδη και για άλλους, ιστορικής σημασίας ορεινούς όγκους (Γράμμος), ενώ το προηγούμενο φθινόπωρο είχε πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στη Δ. Μακεδονία, με αντικείμενο την προώθηση της υλοποίησης του «αναπτυξιακού» προγράμματος «αξιοποίησης» της Πίνδου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ