Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
«Αστυνομικό» καψώνι σε δύο 15χρονα παιδιά

Ολο και περισσότερο εντείνονται τελευταία τα κρούσματα αστυνομοκρατίας, ως αποτέλεσμα της γενικότερης απόπειρας τρομοκράτησης νεολαίας και εργαζομένων. Ο «Ρ», σήμερα, αποκαλύπτει άλλο ένα, που συνέβη το περασμένο Σάββατο, με θύματα δύο 15χρονα αγόρια.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, οι δύο 15χρονοι που επέστρεφαν από τον κινηματογράφο, «έπεσαν» σε αστυνομικό «μπλόκο» στην πλατεία της Καισαριανής - δύο μόλις τετράγωνα, μακριά απ' τα σπίτια τους. Εκεί, σύμφωνα με καταγγελία γονέα του ενός παιδιού (σ.σ. τα στοιχεία είναι στη διάθεση της εφημερίδας), οι αστυνομικοί, χωρίς ουσιαστικό λόγο, έβαλαν τα δύο παιδιά σε περιπολικό, προκειμένου να τα μεταφέρουν στο Τμήμα. Οι γονείς, που, από καθαρή τύχη, πληροφορήθηκαν γι' αυτήν την εξέλιξη (σ.σ.: έτυχε να τηλεφωνήσουν την ώρα που οι αστυνομικοί ρωτούσαν, με απειλητικό ύφος, τους μαθητές πώς τους έλεγαν), έσπευσαν στο Α.Τ. Καισαριανής. Εκεί, ο «αξιωματικός υπηρεσίας» - όπως αυτοσυστήθηκε, χωρίς να πει τ' όνομά του - δήλωνε σε διάφορους τόνους ότι ...«δεν ξέρει τίποτα». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να παραπέμψει τους γονείς ακόμη και στο ...«Συνήγορο του Πολίτη»!

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που είχαν στήσει το «μπλόκο» στην πλατεία, έβαλαν τα παιδιά στο περιπολικό, με σκοπό - όπως τους είπαν - να τα πάνε στο Τμήμα. Ομως, 10 λεπτά αργότερα, τα άφησαν να φύγουν. Τρομοκρατούν ακόμη και παιδιά; Φαίνεται πως η πρακτική των κατασταλτικών μηχανισμών γίνεται ανεξέλεγκτη, για να καλλιεργούν συνείδηση τρομοφοβίας. Με την ανοχή ή την προτροπή της πολιτικής ηγεσίας; Το λαϊκό κίνημα πρέπει να είναι σε εγρήγορση...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ