Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΜΠΟ ΟΛΘ ΑΕ
Στην τελική ευθεία η παραχώρηση

Την Τρίτη η συνεδρίαση του ΔΣ για την έγκριση του διεθνούς διαγωνισμού

Για την επόμενη Τρίτη έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ για να εγκρίνει τη διακήρυξη του διεθνούς δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για το ξεπούλημα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ). Ηδη για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους η «Hathison», η κινέζικη «Cosco», η δανέζικη APM, η «Port Singapore» και η αραβικών συμφερόντων «Dubai port». Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ΓΓ Λιμένων του ΥΕΝ Γ. Βλάχος από τη Θεσσαλονίκη, οι ενδιαφερόμενοι αναμένεται να εκφραστούν μέσα από κοινοπρακτικά σχήματα.

Μέσα σε διάστημα το αργότερο 10 ημερών μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΘ, θα δημοσιευτεί η προκήρυξη στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και στη συνέχεια, σε διάστημα 53 ημερών, θα κατατεθούν οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους. Μέχρι τέλος Ιούνη, αναμένεται να έχει τελειώσει η διαδικασία, να έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον πάροχο και να έχει κυρωθεί από τη Βουλή.

Η παραχώρηση θα έχει ελάχιστη διάρκεια 30 ετών, ενώ προβλέπονται επενδύσεις της τάξης των 250 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση του 6ου Προβλήτα. Στα πρότυπα του ΟΛΠ θα αντιμετωπιστεί και το μέλλον των εργαζομένων του ΟΛΘ. Ο ΓΓ του ΥΕΝ δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ότι το υπουργείο έχει έτοιμα 2 νομοσχέδια, για εθελούσια έξοδο και μετατάξεις στο Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ