Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Αυστηρές οδηγίες» για συνέχιση των αναδιαρθρώσεων

Δεν παραλείπει να θυμίζει σε κάθε ευκαιρία, την πρόθεση για συνέχιση και ένταση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων ο υπουργός Παιδείας και η τελευταία ευκαιρία ήταν η ορκωμοσία του νέου ΔΣ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα τρία στοιχεία που, όπως είπε, «αποτελούν τον κορμό της μεταρρύθμισης που επιδιώκει η σημερινή κυβέρνηση στην Παιδεία», παραπέμποντας ουσιαστικά στις αναδιαρθρώσεις που ζητά η ΕΕ στο πλαίσιο της στρατηγικής της Λισαβόνας και αφορούν το περιεχόμενο, το περιβάλλον του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς.

Υπό τη σκιά και των αντιδράσεων που υπήρξαν για το βιβλίο της Ιστορίας της Στ' Δημοτικού, ο Ευρ. Στυλιανίδης έδωσε «αυστηρές οδηγίες» προς τα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δηλώνοντας: «όλοι κρινόμαστε διαρκώς και για κάθε μας απόφαση και κίνηση. Κανείς δε θεωρείται μόνιμος. Ο καθένας θα πρέπει σε κάθε περίπτωση που έχει να αξιολογήσει, να σκέφτεται ότι θα βαθμολογηθεί εκ νέου για την ποιότητα των επιλογών του και για την τήρηση αυτών των βασικών αρχών που η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να τηρούνται». Με άλλα λόγια, ο καθένας θα κρίνεται για το κατά πόσο προωθεί τις αντιδραστικές, αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ