Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παλλαϊκή απάντηση στις ΝΑΤΟικές προκλήσεις

Σε ανακοίνωσή της, σχετικά με την προκλητική παρέμβαση του Γάλλου πρόξενου, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η παρέμβαση του Γάλλου πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στη μεταφορά εφοδίων στους μισθοφόρους του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο από τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (στα απλά ελληνικά, δηλαδή, υπαγορεύει να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις) συνιστά θρασύτατη πρόκληση σε βάρος και των εργαζομένων στον ΟΛΘ, αλλά και της εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας.

Το θέμα, όμως, είναι ότι βρίσκει ευήκοα και πρόθυμα ώτα στους κυβερνώντες και τη διοίκηση του ΟΛΘ. Ηδη ο ΓΓ του υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Βλάχος ενημέρωσε τους λεγόμενους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ότι υπάρχουν έτοιμα σχέδια αντιμετώπισης των κινητοποιήσεων, δηλαδή σχέδια επιστράτευσης των εργαζομένων, αλλά και χρησιμοποίησης των λιμανιών του Σταυρού και των Μουδανιών.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει τα αντεργατικά και αντιδημοκρατικά σχέδια της κυβέρνησης. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης να καταδικάσουν με κάθε τρόπο τις παρεμβάσεις των ΝΑΤΟικών γκαουλάιτερς, που η δουλοπρέπεια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους έχει δώσει το δικαίωμα να θεωρούν ότι μπορούν να παρεμβαίνουν σε όλα τα ζητήματα, ακόμα και να καθορίζουν το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό των εργατικών - λαϊκών αγώνων.

Ταυτόχρονα, ο λαός της Θεσσαλονίκης πρέπει να αναπτύξει την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης μπορεί και πρέπει να κάνει αυτό ακριβώς που απεύχονται οι ΝΑΤΟικοί: Να συγκροτήσει Μέτωπο Πάλης, που μαζί με την πάλη κατά του ξεπουλήματος των λιμανιών και της δημόσιας περιουσίας, θα βάλει εμπόδια στην καταπάτηση της γης, της θάλασσας και του αέρα από τους μισθοφόρους επαγγελματίες φονιάδες των ιμπεριαλιστών, που προετοιμάζονται εντατικά αυτήν την περίοδο για τη δημιουργία του προτεκτοράτου στο Κόσσοβο, κάτι που προοιωνίζεται νέα δεινά για τους λαούς, την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα πολύπαθα Βαλκάνια.

Ως ΚΟΘ του ΚΚΕ πήραμε και θα πάρουμε πρωτοβουλίες, θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε τους αγώνες του λαού ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού, ενάντια στην αξιοποίησή του από τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org