Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Στις 15 του Γενάρη του 2008 δικάζονται τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας, η πρόεδρος Τσαρμπού Φρόσω, ο γραμματέας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και το μέλος Φλώρα Τούκου. Η κατηγορία είναι ότι τόλμησαν να καταγγείλουν τις συνθήκες σύγχρονου δουλεμπορίου κάτω από τις οποίες απασχολούσε τις εργάτριες στο συνεργείο της η επιχείρηση «BIOLOGICAL SERVICE», ιδιοκτησίας Ανδριάνας Ασημακοπούλου, που είχε την ευθύνη της καθαριότητας στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Νίκος Μωραΐτης ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων και να μπει φραγμός στις διώξεις των μελών της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να διασφαλίσει το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης του Σωματείου;
  • Τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των εργατών καθαριότητας που εργάζονται τόσο στη συγκεκριμένη εταιρεία όσο και σε άλλες, βάζοντας φραγμό στην ασύδοτη δράση των ιδιοκτητών που εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για δουλιά καταπατούν ασύστολα τα δικαιώματα των εργαζομένων;

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΑΒΕΖ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πενήντα περίπου εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλιά γιατί το εργοστάσιο παραγωγής ζυμαρικών «ΑΒΕΖ» έκλεισε. Τα λουκέτα παραγωγικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι συνεχή (Φωσφορικά Λιπάσματα, ΒΑΛΚΑΝ, ΟΓΣΘ, «Χωναίος», «Good Year», κ.ά.). Οι ιδιοκτήτες της «ΑΒΕΖ» πούλησαν το εμπορικό σήμα της επιχείρησης στη βιομηχανία ζυμαρικών «ΜΕΛΙΣΣΑ», με αποτέλεσμα το κλείσιμο του εργοστασίου, γιατί αυτό συμφέρει στους ιδιοκτήτες, όμως οι 50 εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να μη μείνουν χωρίς δουλιά οι εργαζόμενοι.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Από τους 21.000 σπουδαστές του στεγάζονται μόνο 200 στην Εστία μέσα στο ΤΕΙ Θ. στη Σίνδο, ενώ η Εστία Δ, που έχει δυνατότητα στέγασης αρκετών σπουδαστών και βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι σε άσχημη κατάσταση, και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των σπουδαστών.

Η διοίκηση του ΤΕΙ Θ., με πρόσχημα την κατάληψη της Εστίας Δ από ομάδα σπουδαστών όχι μόνο δεν την επισκευάζει, αλλά, έχοντας υιοθετήσει τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ψηφίσει τους προϋπολογισμούς λιτότητας που στέλνει κάθε χρόνο το υπουργείο, προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Εστίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Αν παράσχει δημόσια και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους τους σπουδαστές.
  • Αν δοθούν τα αναγκαία κονδύλια για την επισκευή της Εστίας Δ και αν ανεγερθούν νέες σύγχρονες Εστίες και μέχρι τότε να δοθεί επίδομα στέγασης στους σπουδαστές που το οικογενειακό τους εισόδημα είναι μέχρι 35.000 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ