Κυριακή 13 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ
Αγώνας για την κατάργησή τους

Την πρόθεσή του να συνεχίσει τον αγώνα του και για την κατάργηση των διοδίων υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του με αφορμή την αύξηση στην τιμή των διοδίων της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την αύξηση και υπογραμμίζει: «Η γέφυρα και όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο είναι έργα κοινωνικής σημασίας και θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται ελεύθερα απ' όλο το λαό χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση».

Τονίζει ότι «τα μεγάλα έργα, οι δρόμοι, οι γέφυρες έχουν χρυσοπληρωθεί από τη φορολογία του ελληνικού λαού γεμίζοντας χρήματα τις τσέπες των κατασκευαστών. Η κυβέρνηση, στα χνάρια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, μαθημένη στην πολιτική που ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο, αυξάνει τα κέρδη των κατασκευαστριών εταιρειών και την οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων. Εργα πληρωμένα από μας ξαναπληρώνονται πάλι από μας μέσω των διοδίων τα οποία συνεχώς αυξάνονται ενώ θα έπρεπε να καταργηθούν».

«Το ΠΑΜΕ - προσθέτει - συνεχίζει τον αγώνα για να γίνουν κοινωνική περιουσία όλοι οι τομείς στρατηγικής και κοινωνικής πολιτικής που έχουν ιδιωτικοποιηθεί και λειτουργούν με κριτήριο τα κέρδη. Συνεχίζει τον αγώνα για:

  • Κατάργηση όλων των διοδίων.
  • Να γίνονται έργα και υποδομές από το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον.
  • Δημόσιες και σύγχρονες συγκοινωνίες.
  • Φτηνές ασφαλείς αξιόπιστες συγκοινωνίες με δωρεάν χρονικές ζώνες.
  • Ενταξη όλων των μέσων μεταφοράς σε ενιαίο δημόσιο φορέα αστικών συγκοινωνιών.

Ολοι στον αγώνα μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να χρησιμοποιούμε ελεύθερα τα έργα που εμείς πληρώσαμε. Ολοι στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη σε όλη την Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ