Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εμφανίζεται σαν... πρεσβευτής της «κάθαρσης»

Συμμετοχή του υπουργείου Δικαιοσύνης «στην υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου κουκουλώματος» της υπόθεσης Ζαχόπουλου, κατήγγειλε χτες το ΠΑΣΟΚ, οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση γύρω από το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Το ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση για να εμφανιστεί σαν πρεσβευτής της «κάθαρσης», ακολουθώντας το γνωστό δικομματικό μοντέλο ανταλλαγής προσωπικών κατηγοριών και ευθυνών στις υποθέσεις των σκανδάλων, ώστε να κρύβουν ότι η πολιτική που υπηρετούν τα γεννά και τα αναπαράγει, μίλησε «για μπλε χρώμα στην υπόθεση Ζαχόπουλου». Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, ανέφερε ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να κουκουλώσει και αυτή τη φορά τα συγκεκριμένα σκάνδαλα δε θα τελεσφορήσει» και υποστήριξε ότι αυτά που «αφορά» το ΠΑΣΟΚ είναι ότι η υπόθεση «σχετίζεται με δισεκατομμύρια ευρώ, γιατί σχετίζεται με πάμπολλους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων».

Από την πλευρά του, ο Ντ. Ρόβλιας, υπεύθυνος του τομέα Διοίκησης του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να φωτίσει, αλλά να συσκοτίσει την υπόθεση Ζαχόπουλου. Παρότι η κοινή γνώμη ανησυχεί και παρότι το ΠΑΣΟΚ επανειλημμένα κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενεργήσει πολιτικά και όπως ο νόμος ορίζει, δυστυχώς, αυτός απέχει από την άσκηση των αυτονόητων υποχρεώσεών του, με σκοπιμότητα, ακριβώς διότι η κυβέρνηση τρέμει τις αποκαλύψεις». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η εσπευσμένη προφυλάκιση συγκεκριμένου προσώπου, που χαρακτηρίζεται μάλιστα ως κλειδί των αποκαλύψεων, συναρτάται με μία μόνο -και συγκεκριμένη- από τις πολυάριθμες παραμέτρους μιας υπόθεσης βαθύτατα πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ