Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Κανένας εφησυχασμός, καμιά αναμονή, όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη, σε όλη την Ελλάδα

Ενα ακόμα αντεργατικό σχέδιο για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) έριξε στο τραπέζι η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας την Επιτροπή που συνέστησε στη βάση του νόμου 3029/02 του ΠΑΣΟΚ. Οι προτάσεις της Επιτροπής, όπως και αυτές που συζητήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για μείωση και στην πορεία κατάργηση, ουσιαστικά, των ΒΑΕ, με δεδομένο ότι οι όροι ασφάλισης για όσους παραμείνουν ή εισέλθουν στη νέα λίστα θα είναι δυσβάσταχτοι.

Η Επιτροπή προτείνει ως κριτήρια για το χαρακτηρισμό ΒΑΕ, μεταξύ άλλων, τη συχνότητα εργατικών ατυχημάτων και νόσησης, την έκθεση σε βλαπτικές ακτινοβολίες και τις αγχογόνες συνθήκες. Προτάσεις που αποτελούν κενό γράμμα, αφού στη χώρα μας απουσιάζει εντελώς οποιοδήποτε σύστημα καταγραφής και αναγγελίας των επαγγελματικών ασθενειών.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συστρατευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να παλέψουν για την υπεράσπιση - διεύρυνση των ΒΑΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για σύνταξη στα 55 για τους άνδρες και 50 για τις γυναίκες. Ολοι στο δρόμο του αγώνα. Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 22 Γενάρη, σε όλη την Ελλάδα.


ΣΕΛ.  10  -  11

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ