Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ: Στο λατομείο του Π. Παυλίδη στο Παγιάρι του Δήμου Κύρρου στο Νομό Πέλλας, έχασε τη ζωή του ο 42χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος Κ. Καργάντσης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Ο συγκεκριμένος οδηγός σκοτώθηκε, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του και το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών, γιατί τον υποχρέωνε η εργοδοσία να οδηγεί ένα ακατάλληλο, επικίνδυνο και παράνομο φορτηγό, αφού ποτέ δεν πέρασε από τεχνικό έλεγχο για την καταλληλότητά του και σε συνθήκες απαράδεκτες, σε χώρο που καμιά υπηρεσία δεν ελέγχει.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Θα ελεγχθούν οι συνθήκες και θα αποδοθούν οι ευθύνες για το θάνατο του εν λόγω οδηγού;
  • Θα ελεγχθούν όλα τα οχήματα, ο χώρος και οι συνθήκες εργασίας, η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις επιχειρήσεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία;

ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΔΙΑΝΑ» ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η απομάκρυνση των φυτοφαρμάκων από το κλειστό εργοστάσιο «ΔΙΑΝΑ» έγινε, ωστόσο εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Ο χώρος μένει αφύλακτος, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνουν μικρά παιδιά και να παίζουν με αδρανή και επικίνδυνα υλικά (γύψο, κομμάτια αμίαντου).

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Αν με ευθύνη της Περιφέρειας και της Νομαρχίας θα περιφραχτεί και θα φυλαχτεί ο συγκεκριμένος χώρος.
  • Αν θα εκπονηθούν με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου οι απαραίτητες μελέτες, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της μόλυνσης και τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την εξυγίανση του εδάφους.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΔ: Αγανακτισμένοι είναι οι γιατροί και φαρμακοποιοί της χώρας που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό Πρόνοιας Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) εξαιτίας της τακτικής που συνεχίζει να ακολουθεί η κυβέρνηση με συνέπεια να μένουν απλήρωτοι για μήνες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Λιάνα Κανέλλη, Μπάμπης Χαραλάμπους και Νίκος Καραθανασόπουλος ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν θα καταβληθούν άμεσα στους φαρμακοποιούς και γιατρούς τα ποσά που τους οφείλει ο ΟΠΑΔ, καθώς και τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει το καθεστώς των καθυστερήσεων και να πληρώνονται οι συμβεβλημένοι γιατροί και φαρμακοποιοί κανονικά κάθε μήνα.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Τριακόσιοι εργαζόμενοι στα προγράμματα αυτά παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούλη και απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς και του δώρου των Χριστουγέννων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Γιώργος Μαυρίκος ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποια μέτρα θα πάρει για την άμεση εξόφληση των μισθών που οφείλονται, όπως και του δώρου Χριστουγέννων και τι θα πράξει για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ