Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Να ανακληθούν οι απολύσεις στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ στη Λάρισα

Εργαζόμενοι στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ Λάρισας ενώ παρακολουθούν ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα κατά τη πρόσφατη επίσκεψή της στο χώρο
Εργαζόμενοι στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ Λάρισας ενώ παρακολουθούν ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα κατά τη πρόσφατη επίσκεψή της στο χώρο
ΕΡΩΤΗΣΗ προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Αχιλλέας Κανταρτζής, με θέμα τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ στη Λάρισα.

Οι κομμουνιστές βουλευτές στην ερώτησή τους αναφέρουν:

«Σε ομαδικές απολύσεις προχώρησε η επιχείρηση ΙΝΤΡΑΚΑΤ στη Λάρισα, πετώντας στο δρόμο εννέα εργαζόμενους, από τους 262 που απασχολούνται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Ταυτόχρονα, η εργοδοσία επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, απειλεί ότι τον επόμενο μήνα θα απολύσει και άλλους με τον ίδιο τρόπο.

Η ίδια επιχείρηση έκανε και στο παρελθόν ομαδικές απολύσεις. Συγκεκριμένα το Μάρτιο - Απρίλιο του 2005, απέλυσε 100 εργαζόμενους με τη μέθοδο της εθελούσιας εξόδου.

Παράλληλα, ενώ σήμερα η διοίκηση της εταιρείας επικαλείται την έλλειψη αντικειμένου για τους εργαζόμενους που πρόσφατα απέλυσε, ταυτόχρονα προχωρά σε προσλήψεις άλλων!

Αξίζει να τονιστεί ότι η επιχείρηση δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Αντίθετα, έχει εξασφαλισμένες δουλιές και παραγγελίες από τον ΟΣΕ για την ηλεκτροκίνηση, από τον ΟΣΚ για προκατασκευασμένα σχολεία, που μέρος αυτών τα δίνει φασόν για να προλάβει τις ημερομηνίες παράδοσης, καθώς και καμπίνες εξωτερικής χρήσης τηλεπικοινωνιών.

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ προχωρά σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου και δίνει σε εργολάβο φασόν το βαφείο της επιχείρησης, προκειμένου να πετύχει τη βαφή μετάλλων με λιγότερο κόστος, αφού αυτός χρησιμοποιεί εργαζόμενους χωρίς ωράρια και χωρίς ένσημα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα πάρει για την ανάκληση όλων των απολύσεων και την προστασία των θέσεων εργασίας στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ στη Λάρισα»;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ