Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αντιασφαλιστικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΦΘΑΝΕΙ. Τα εμπεδώσαμε τα περί ανασφάλιστων «φιλοξενούμενων» του Βασίλη Μαγγίνα και τα περί «αναψυκτηρίων» και αδειών - μαϊμού. Ουδεμία έκπληξη μας προκάλεσαν.

Ομως υπάρχει και μια κυβέρνηση που εφαρμόζει πολιτική η οποία στοχεύει στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες κλπ. που απαιτούν «μείωση του εργατικού κόστους».

Το θέμα μας είναι το ποιος υπουργός θα επιχειρήσει να τα εφαρμόσει; Αν, δηλαδή, βρεθεί κάποιος υπουργός που το σπίτι του έχει χτιστεί σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και δεν έχει οικιακούς βοηθούς, σημαίνει ότι τα μέτρα αυτά θα είναι καλά και θετικά;

Τα λέμε γιατί υπάρχουν αυτοί που δε θέλουν να σκεφτεί ο κόσμος την ουσία των πραγμάτων και να μείνει μόνο στην επιφάνεια της τρέχουσας ειδησεογραφίας, όποια αξία κι αν έχει αυτή.

Και πρώτο πρώτο σε αυτή την κατηγορία είναι το ΠΑΣΟΚ. Που και «αντιπολίτευση» θέλει να το παίξει και ταυτοχρόνως να μην το ...παρεξηγήσουν, τόσο η ΕΕ όσο και οι «κατέχοντες», σχετικά με τις προθέσεις του. Ας μην ανησυχούν όμως. Το ίδιο ΠΑΣΟΚ που πρότεινε το νομοσχέδιο Γιαννίτση παραμένει.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ η αγοραστική αξία του μισθού σας τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά 15% ενώ η κατανάλωση στην Ελλάδα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, δηλαδή ...έχουμε λεφτά και τα σπαταλάμε.

Αυτό που δεν ξέρετε είναι ποιος διατύπωσε αυτή τη γνώμη: Είναι ο κεντρικός εισηγητής της ΝΔ - λέγεται Μ. Σαλμάς - στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Αν αυτή είναι η εικόνα που έχει η κυβέρνηση για τον Ελληνα μισθωτό, τότε καταλαβαίνετε πόση σχέση έχει με την πραγματικότητα.

ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ δεν ...ενθουσίασε το «επίσημο ΠΑΣΟΚ» η χτεσινή ομιλία του Κώστα Σημίτη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Ιδίως εκεί που είπε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να σχεδιάσει την οικονομική πολιτική και «η πρωτοβουλία ανήκει στο ΠΑΣΟΚ».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Βλέπετε, ο Γ. Παπανδρέου υποστηρίζει - αντιθέτως - ότι έχει έτοιμη πολιτική πρόταση για την οικονομία...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ