Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Συνέχεια σε κεντροαριστερές ζυμώσεις

Την πρότασή του για συνεργασία του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει ο Ν. Κωνσταντόπουλος, με συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή», κάνοντας λόγο για «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» και υποδεικνύοντας τα βήματα συγκρότησής της. Οπως αναφέρει, «προτείνω να υπάρξει άμεσα ένα σύμφωνο κοινής αντιπολιτευτικής γραμμής και στη συνέχεια να διαμορφωθεί ένα ευρύ συμμαχικό σχήμα που θα επιδιώκει στις ευρωεκλογές την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, εν συνεχεία στις βουλευτικές εκλογές θα διεκδικήσει την εξουσία, προτείνοντας πρόγραμμα εναλλακτικής διακυβέρνησης και κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας».

Επίσης, σε άρθρο του στη χτεσινή «Ελευθεροτυπία» και ο Γ. Πανούσης (θυμίζουμε ότι ήταν υποψήφιος νομάρχης με τον ΣΥΝ) τονίζει ότι «η μοίρα και η προοπτική των δύο αυτών χώρων (ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ) είναι κοινή και πρέπει με κοινές δράσεις και από κοινού να διαχειριστούν το μέλλον του αριστερού δημοκρατικού κινήματος». Για να επιτευχθεί η σύγκλιση, όπως αναφέρει, «πρέπει πρωτίστως να καθιερωθούν ηγετικές ομάδες με ανοιχτό μυαλό».

Στο μεταξύ, οριστικοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η στήριξη του «αριστερού ρεύματος» (πλειοψηφούσα τάση στον ΣΥΝ) στον Αλ. Τσίπρα για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. Από μέρα σε μέρα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν στελέχη της τάσης κατατέθηκαν κι άλλες προτάσεις, ενώ δεν έλειψε και η κριτική προς τον Αλ. Αλαβάνο για την αιφνιδιαστική του κίνηση και τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία» ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας Φ. Κουβέλης επιμένει στην άποψή του ότι ο πρόεδρος πρέπει να είναι και βουλευτής, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας πολλαπλών κέντρων αποφάσεων και απορύθμισης του ΣΥΝ, ενώ μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σκάι» ανέφερε ότι «η ανανέωση είναι πολιτικό λάθος να συναρτάται αποκλειστικά και μονοσήμαντα με την ηλικιακή ανανέωση, πρωτίστως πρέπει να είναι πολιτική», ενώ επέκρινε τον Αλ. Αλαβάνο για την... παράδοση του δαχτυλιδιού στον Αλ. Τσίπρα λέγοντας ότι «ο ΣΥΝ δεν αντέχει, ούτε συμφιλιώνεται με τέτοιες διαδικασίες». Υπέρ της υποψηφιότητας του Φ. Κουβέλη τάχτηκε ο Στ. Μπαγιώργος μέλος της ΠΓ, αλλά και ο Δ. Παπαδημούλης, ωστόσο ο δεύτερος σε δημόσιες παρεμβάσεις του εκφράστηκε θετικά και για τους δύο υποψηφίους.

Παρέμβαση στο ζήτημα της διαδοχής έκανε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, δηλώνοντας ότι «ο δρόμος για το καινούριο πρέπει να γίνεται χωρίς νοοτροπίες κηδεμόνευσης και με πολιτικούς, όχι επικοινωνιακούς όρους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ