Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινές - χάδι

Ανακοινώθηκαν χτες οι πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν στους αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν άγρια Κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, μετά την περσινή πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι έφταιγε μια... ζαρντινιέρα!

Μετά την απόφαση που είχε πάρει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛΑΣ για τον πρώην διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας της Θεσσαλονίκης, και με την οποία του είχε επιβάλει ποινή αργίας 15 ημερών, χτες... τιμώρησε τους υπόλοιπους αστυνομικούς, που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό, με ποινές αργίας από 2 έως 6 μήνες. Συγκεκριμένα, 4 μήνες αργία σε αξιωματικό, 6 μήνες αργία με το ερώτημα της απόλυσης σε αρχιφύλακα, 2, 3 και 4 μήνες σε τρεις αστυνομικούς αντίστοιχα, ενώ ένας αρχιφύλακας και ένας αστυφύλακας δεν τιμωρήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ προτίθεται να ασκήσει έφεση στις παραπάνω αποφάσεις, θεωρώντας πως είναι ελαφρές οι ποινές και να ζητήσει πιο αυστηρές. Τέλος, όσον αφορά το ποινικό μέρος της υπόθεσης, οι οκτώ αστυνομικοί πρόκειται να καθίσουν στο εδώλιο στις 2 Απρίλη 2008.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ