Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αύριο όλοι απεργούμε

Αύριο 12 Δεκέμβρη στο ημερολόγιο γράφει ΑΠΕΡΓΙΑ. Αύριο, όλα τ' άλλα μένουν στην άκρη. Αύριο δίνουμε μια μεγάλη ταξική μάχη. Και όλοι δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ. Αύριο πορευόμαστε στο δρόμο του αγώνα με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο κατεβαίνουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Κατεβαίνουμε στους δρόμους, για το μεροκάματο, τις συντάξεις, την υγεία, την πρόνοια. Για το σήμερα και το αύριο. Για το μέλλον αυτού του τόπου και των ανθρώπων της. Για μια αξιοπρεπή ζωή. Για τη ζωή που μας αξίζει.

Εδώ, στο μετερίζι του αγώνα, έχουν θέση άπαντες. Εργάτες και εργάτριες. Συνταξιούχοι και νεολαία. Ανεργοι και απασχολήσιμοι. Ελεύθεροι επαγγελματίες, μικροβιοτέχνες και μικρομεσαίοι αγρότες. Ο κόσμος του μόχθου, η εργατιά που παράγει τον πλούτο αυτής της χώρας πρέπει να μιλήσει. Με φωνή βροντερή και αποφασιστική.

Δεν πάει άλλο! Ο κόσμος της δουλιάς δεν αντέχει άλλο. Δεν πάει άλλο με τους μισθούς της πείνας, τις συντάξεις της φτώχειας, τη λεηλασία των Ταμείων, την ακριβοπληρωμένη από το υστέρημά του περίθαλψη, τα μεροκάματα του τρόμου, τους δεκάδες νεκρούς και τους χιλιάδες σακατεμένους κάθε χρόνο. Δεν πάει άλλο με την τρομοκρατία των απολύσεων, το σαράκι της ανεργίας, το καθεστώς της απασχολησιμότητας, την ασυδοσία της εργοδοσίας. Δεν πάει άλλο με τα κέρδη και τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων, την προκλητικότητα της πλουτοκρατίας, τον κυνισμό του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν πάει άλλο με την ίδια αντεργατική και αντιασφαλιστική πολιτική 20 χρόνια τώρα. Δεν πάει άλλο με την αντεργατική πολιτική της ΝΔ. Δεν πάει άλλο με το χαμαιλεοντισμό του ΠΑΣΟΚ. Δεν πάει άλλο με τα «ψεύτικα τα λόγια...» των υποστηρικτών του ευρωμονόδρομου. Με «το κακό» του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Σε όλα αυτά, στις συμφορές της «κοινωνίας της αγοράς», στις ντιρεκτίβες των «μεταρρυθμίσεων» και στα κόμματα που τις υπηρετούν για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, δίνει αύριο απάντηση η εργατική τάξη. Αύριο «μιλάει» ο οικοδόμος και η καθαρίστρια που τους κόβουν το ανθυγιεινό, η μητέρα με το ανήλικο που της «κλέβουν την πρόωρη», ο μηχανικός και ο δημοσιογράφος που τους λεηλατούν τα αποθεματικά. Αύριο έχει το λόγο σύσσωμη η εργατική τάξη. Να πετάξουμε στα σκουπίδια τις «μεταρρυθμίσεις» και τα σχέδιά τους. Να τσαλακώσουμε τις θεωρίες της «ανταγωνιστικότητας», της «βιωσιμότητας», την ασύστολη κινδυνολογία τους, την προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων που κατά σύστημα κάνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Να, γιατί αύριο η θέση του εργάτη είναι με το ΠΑΜΕ. Γιατί το ΠΑΜΕ δείχνει και τις αιτίες και τον ένοχο. Δεν το παίζει σε διπλό ταμπλό, δε «μασάει» τις κουβέντες του. Γιατί το ΠΑΜΕ δεν καλεί μόνο σε αγώνα για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Ξεκάθαρα δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης. Προχωρά μπροστά. Με το ταξικό, αγωνιστικό του πλαίσιο, με τις διεκδικήσεις του που ακουμπάνε στις εμπειρίες των αγώνων και την αγωνία της νέας γενιάς φωτίζει την επόμενη ημέρα. Για την κλιμάκωση της πάλης. Για νέες κατακτήσεις και δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ