Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Μάχη μέχρι την τελευταία ώρα

Την περιφρούρηση της απεργιακής κινητοποίησης σχεδιάζουν οι ταξικές δυνάμεις, με το βλέμμα στραμμένο στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό και τις Συλλογικές Συμβάσεις

Από τη χτεσινή εξόρμηση στην Ερμού
Από τη χτεσινή εξόρμηση στην Ερμού
Με μια πλατιά εξόρμηση των εμποροϋπαλλήλων στην οδό Ερμού της Αθήνας, με εκατοντάδες εξορμήσεις και περιοδείες σε όλη τη χώρα και με άλλες πολύμορφες δραστηριότητες σε χώρους δουλιάς και συνοικίες, συνεχίστηκε και χτες η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων για την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο).

Στον Πειραιά η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10 π.μ. στην πλατεία Λουδοβίκου (Ηλεκτρικός) και στη Θεσσαλονίκη, επίσης στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στα πλαίσια της προετοιμασίας της κινητοποίησης, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ συνεχίζει σήμερα τις πικετοφορίες, στην Καλαμαριά, στις 11 π.μ.

Σε ψήφισμά της, που μοιράζεται πλατιά σε χώρους δουλιάς και συνοικίες της περιοχής, η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Βύρωνα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Το ίδιο κάλεσμα απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο Επισιτισμού και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, μετά και την αποκάλυψη των αντιδραστικών σχεδίων για το ΤΑΞΥ και την ενοποίησή του με το ΙΚΑ. Απόφαση συμμετοχής στην απεργία πήρε ομόφωνα το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Αφοί Κωνσταντακάτου». Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λάρισα απευθύνουν τα Συνταξιουχικά Σωματεία ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΕ - Δημοσίου της πόλης.

Σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη καλεί τους μηχανικούς η Γραμματεία της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών - ΤΕΕ/ΤΚΜ. Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας των Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΤΣΑ - ΟΤΑ - Δημοσίου). Απόφαση συμμετοχής στην απεργία με το πλαίσιο της ΟΣΝΙΕ πήρε ο Σύλλογος Προσωπικού Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών.

Σήμερα και τις επόμενες μέρες οι εξορμήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται ως εξής: Σήμερα, Σάββατο: ΛΙΝΤΛ (Καλλιθέα). Τη Δευτέρα: Πιάτσα οικοδόμων στην πλ. Εθνικής Αντίστασης, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ, ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ (Αχαρνών), Γραφεία «Ολυμπιακής», εγκαταστάσεις ΕΚΟ - ΕΛΔΑ στον Ασπρόπυργο και σε δεκάδες χώρους του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Την Τρίτη: FIRST DATA (Κρυονέρι), ODEON, Αεροπλοΐα, ΚΕΠΥΟ και σε χώρους του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Την Τετάρτη: Τεχνική Διεύθυνση ΟΑ.

Αύριο Κυριακή, το Σωματείο Γυμναστών και Προπονητών διοργανώνει τις παρακάτω συσκέψεις: Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης, στις 7 μ.μ., για τους γυμναστές των ΒΔ και Δυτικών περιοχών, στη Χαλκοκονδύλη 37 (2ος όροφος), στις 12 μ., για τα μέλη του σωματείου και στον ίδιο χώρο, στις 2 μ.μ., για τους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ διοργανώνει εκδήλωση για το Ασφαλιστικό στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα, στις 8.30 μ.μ., στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσουν ο Γιάννης Ζαγγανάς, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γγ του ΕΚΘ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ