Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο προσκήνιο τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Πρόσφατα στη Μαγνησία στο εκεί κέντρο υποδοχής μεταφέρθηκαν 87 μετανάστες, οι οποίοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Μάλιστα, ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι ορισμένοι από αυτούς πάσχουν από διάφορες ασθένειες, κάποιες από τις οποίες είναι μεταδοτικές και χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν: Για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών στο κέντρο υποδοχής της Μαγνησίας. Για την ιατρική κάλυψη των μεταναστών από το Νοσοκομείο του Βόλου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥΡΙΟΥ: Στο ορεινό χωριό Πουρί του Πηλίου του Δήμου Ζαγοράς έως τη σχολική περίοδο 2005-'06 λειτουργούσε τριθέσιο δημοτικό σχολείο. Τη σχολική περίοδο 2007-'08 λειτουργεί ως διθέσιο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει ώστε να επαναλειτουργήσει τουλάχιστον ως τριθέσιο το σχολείο.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ: Το Καλλιτεχνικό Σχολείο του Δήμου Γέρακα λειτούργησε για πρώτη φορά το Γενάρη του 2004. Το σχολείο αυτό ουσιαστικά υπολειτουργεί κάθε σχολική χρονιά, αφού με δυσκολία καλύπτονται τα κενά των εκπαιδευτικών γενικής παιδείας αλλά και των ειδικοτήτων που υπάρχουν. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, Λίλα Καφαντάρη και Εύα Μελά ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν θα δημιουργηθούν οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και αν θα καλυφθούν τα κενά με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε το σχολείο να πάψει να λειτουργεί με έκτακτο προσωπικό. Ακόμη, πότε προβλέπεται να αποπερατωθεί το νέο κτίριο ώστε να στεγαστεί το Καλλιτεχνικό Σχολείο του Δήμου Γέρακα σε δικό του κτίριο.

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Καζής» έξω από το υπουργείο Απασχόλησης
Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Καζής» έξω από το υπουργείο Απασχόλησης
ΧΑΝΙΑ - ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η απαίτηση όλων των φορέων και των κατοίκων της περιοχής είναι ο συγκεκριμένος χώρος να παραχωρηθεί στο Δήμο Χανίων για να καλύψει τις ανάγκες σε χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής της νεολαίας καθώς και την ανέγερση ενός σχολείου που έχει ανάγκη η περιοχή. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη, Βέρα Νικολαΐδου και Σταύρος Σκοπελίτης ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν η κυβέρνηση θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα για παραχώρηση του συνόλου της έκτασης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου για κάλυψη των λαϊκών αναγκών της περιοχής και πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ: Τις τελευταίες μέρες 13,4 τόνοι ακατάλληλων τυριών και κρεάτων εντοπίστηκαν σε παράνομη αποθήκη της περιοχής Ρέντη του Πειραιά. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιώργος Μαρίνος, Λιάνα Κανέλλη και Λίλα Καφαντάρη ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσουν τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή όλων μας και κυρίως της νέας γενιάς.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Για μια ακόμη χρονιά οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, της ευρύτερης περιοχής αλλά και όλου του νομού, αγωνιούν. Η πόλη, όσο και ο νομός συνολικά, είναι ανοχύρωτη απέναντι στα «καιρικά» φαινόμενα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα δοθούν οι αναγκαίοι πόροι για να κατασκευαστούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα και τα δίκτυα όμβριων υδάτων που απαιτούνται και να καθαριστούν τα υπάρχοντα.

ΕΛΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗ: Στις 19 του Νοέμβρη ο HUSENBELLIU HAJRI από την Αλβανία, 41 ετών, πατέρας δύο παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που εργαζόταν σε τάφρο ύψους 4 μέτρων, όταν υποχώρησε το τοίχωμα και καταπλακώθηκε από τα χώματα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Δήμος Κουμπούρης ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της έλλειψης μέτρων ασφαλείας απ' τους διάφορους εργολάβους των δήμων, κ.ά., προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και να μη γίνεται το μεροκάματο «μεροκάματο τρόμου».

ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ - ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ: Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αναφέρεται στον εφοδιασμό των μικρών νησιών του Αιγαίου με επιδοτούμενες ζωοτροφές, δημιουργήθηκαν αντί να λυθούν προβλήματα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Νίκος Γκατζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποιες ενέργειες θα κάνει, ώστε να δοθεί λύση σε αυτά τα προβλήματα, προκειμένου να μην προστεθούν κι αυτά στα ήδη υπάρχοντα που ταλανίζουν τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους των μικρών νησιών.

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΟΛΥΒΟΥ ΛΕΣΒΟΥ: Η τελευταία κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στο λιμάνι του Μολύβου. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Νίκος Γκατζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε να γίνει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών και ιδιαίτερα στο μέρος του κρηπιδώματος που έχει διαβρωθεί και εγκυμονεί τους μεγαλύτερους κινδύνους.

ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: Το μοναδικό Λύκειο που υπάρχει στο Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής δεν επαρκεί για τους υπάρχοντες μαθητές, λαμβάνοντας υπόψη ότι στο συγκεκριμένο δήμο υπάρχουν 4 Γυμνάσια, με αποτέλεσμα τα τμήματα να στεγάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες, να μην υπάρχουν εργαστήρια και γενικά το σχολείο να λειτουργεί με πολυμελή τμήματα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης και Εύα Μελά ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποια μέτρα θα πάρει και με ποιο χρονοδιάγραμμα, για την κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 2οΛύκειο Μεταμόρφωσης, καθώς και για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων και ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς και βιβλία.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΚΑΖΗΣ ΑΒΕΕ»: Αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΚΑΖΗΣ ΑΒΕΕ» τα τελευταία χρόνια. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Πρωτούλης και Λιάνα Κανέλλη ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση και συγκεκριμένα: Να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα των 3.000 ευρώ στους εργαζόμενους. Να μην κλείσει η επιχείρηση και να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

ΛΕΣΒΟΣ - ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ: Δικαιολογημένα οι καταστηματάρχες της Μυτιλήνης απειλούν να διακόψουν τις προμήθειες στα νηπιαγωγεία του νησιού, εξαιτίας των συσσωρευμένων οφειλών της φετινής χρονιάς. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Νίκος Γκατζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να σταλούν άμεσα τα χρήματα για να πληρωθούν οι καταστηματάρχες της Μυτιλήνης.

ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι δεκάδες μικροεπαγγελματίες έμποροι του Δ.Δ. Σταυρού του Δήμου Ρεντίνας του Νομού Θεσσαλονίκης είναι αγανακτισμένοι γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωση που δικαιούνται για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες στις 16-10-2006. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς πότε θα δοθούν στους μικροεπαγγελματίες και εμπόρους του Δ.Δ. Σταυρού οι αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών. Αν δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για την κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Δήμου Ρεντίνας.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ: Παρά την ολοκλήρωση του έργου του αεροδρομίου των Κυθήρων, πάγιο είναι το αίτημα των κατοίκων και των τοπικών και επαγγελματικών φορέων για την επιμήκυνση του διαδρόμου προσγείωσης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει και πότε για την υλοποίηση του αιτήματος των συλλογικών φορέων των Κυθήρων για την επέκταση του αεροδιαδρόμου και την επίλυση των συναφών μ' αυτό θεμάτων, ώστε να πραγματοποιούνται οι πτήσεις με ασφάλεια και επάρκεια.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΤΕΛ: Με σοβαρά προβλήματα είναι αντιμέτωπη η πλειοψηφία των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα κατάσταση, και συγκεκριμένα: Αν θα μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Αν θα ανακληθούν οι απολύσεις που έχουν γίνει. Αν θα γίνουν προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού πλήρους και σταθερής απασχόλησης.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ: Στη Σκιάθο, στις πυρόπληκτες περιοχές, οι πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν σοβαρότατα προβλήματα και πρόσθετες ζημιές. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αχιλλέας Κανταρτζής ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς γιατί δεν έχουν προχωρήσει, ως όφειλαν, στην άμεση, μετά τις πυρκαγιές, κατασκευή των απαραίτητων αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας των πυρόπληκτων περιοχών. Τι μέτρα σκοπεύουν να πάρουν ώστε να κατασκευαστούν τα ενδεικνυόμενα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα αποκατάστασης των υποδομών με χρηματοδότηση των δαπανών της ΤΑ καθώς και να καταβληθούν αποζημιώσεις για το 100% της ζημιάς που υπέστησαν οι κάτοικοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ