Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακόμη μία εμπλοκή σε ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Στη Βουλή η σύμβαση του ελληνικού με το γαλλικό υπουργείο Αμυνας για συμμετοχή στο πρόγραμμα πειραματικής κατασκευής μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους

Στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ και της Γαλλίας εμπλέκεται η χώρα μας με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα πειραματικής κατασκευής μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους.

Η σχετική σύμβαση του υπουργείου Αμυνας και του αντίστοιχου γαλλικού ήρθε χτες για κύρωση στη Βουλή και καταψηφίζοντάς την η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη τόνισε ότι η χώρα μας δεν έχει καμιά δουλιά να συμμετέχει σε τέτοιου είδους σχήματα. Χαρακτήρισε αβάσιμο τον ισχυρισμό ότι στην πλήρη του ανάπτυξη ένα τέτοιο αεροσκάφος θα περιπολεί στου Αιγαίο, υπενθυμίζοντας ότι μόλις χτες οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας υπέγραψαν συμφωνία για την πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων των δύο χωρών.

Ενα τέτοιο αεροσκάφος, είπε, θα χρησιμοποιηθεί για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και πλέον οι πιλότοι τους δε θα πετάνε, για παράδειγμα, πάνω από τη Γιουγκοσλαβία αλλά από το σαλόνι της ΝΑΤΟικής βάσης στο Αβιάνο της Ιταλίας θα καθοδηγούν δολοφονικά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους. Η βουλευτής ανακοίνωσε ότι ένα τέτοιο μη επανδρωμένο αλλά οπλισμένο μαχητικό αεροσκάφος χτύπησε στην Υεμένη μια αυτοκινητοπομπή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ