Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις

Eurokinissi

Τις μεγάλες ελλείψεις και την τραγική μείωση του αριθμού των πυροσβεστών που φθάνει το 38,6% με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατο να φέρουν σε πέρας το έργο τους, καταγγέλλει με επιστολή της προς τους φορείς των Χανίων η «Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος» του νομού.

Στην επιστολή τονίζεται ότι οι υπηρεσίες λειτουργούν με βάρδιες 2, 3, 4 ή 5 πυροσβεστών για να αντιμετωπίσουν πληθώρα και διαφορετικά σε είδος συμβάντα, όταν η πυροσβεστική τακτική, όπως σημειώνουν για λόγους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, προβλέπει 8 πυροσβέστες για την πρώτη έξοδο για την αποτελεσματικότητα ενός μόνου αστικού συμβάντος.

Επίσης, αναφέρεται ότι η χιλιομετρική απόσταση μεταξύ των υπηρεσιών είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και αν δοθεί αμέσως εντολή να έρθει κάποιο πυροσβεστικό όχημα άλλης υπηρεσίας, μέχρι να φθάσει θα είναι πια αργά με δεδομένο ότι τα συμβάντα αντιμετωπίζονται σε πρώτο χρόνο. Ομως, την ίδια στιγμή λόγω αδυναμίας επάνδρωσης και δεύτερου οχήματος, θα μείνει η περιοχή ευθύνης ακάλυπτη.

Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία της οργανικής δύναμης που προβλέπονται για τους σταθμούς και του αριθμού αυτών που τελικά υπηρετούν. Συγκεκριμένα:

  • Για τον 1ο σταθμό Χανίων η οργανική δύναμη είναι 65 άνδρες και υπηρετούν συνολικά 39 (- 40%).
  • Στο 2ο Πυροσβεστικό Α/Δ Χανίων η οργανική δύναμη είναι 48 άνδρες και υπηρετούν μόλις 29 (- 39,5 %).
  • Στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καμπανού το ποσοστό έλλειψης φθάνει το - 64,7% με 6 άνδρες που υπηρετούν από 17 που προβλέπεται.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ