Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
Θέμα εθνικής ασφάλειας οι αγωγοί!

Σε θέμα εθνικής ασφάλειας της χώρας μας αναγόρευσε την «ενεργειακή ασφάλεια», δηλαδή τους αγωγούς μεταφοράς ενέργειας, ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, επιχειρώντας να προσδέσει πιο σφιχτά την ελληνική κυβέρνηση στο άρμα των αμερικανικών σχεδίων για τον έλεγχο των αγωγών.

«Η ενεργειακή ασφάλεια συνδέεται άμεσα με την εθνική ασφάλεια και την οικονομική ευημερία», τόνισε ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ σε ομιλία του χτες στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι η ύπαρξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας είναι επωφελής τόσο για τις χώρες που παράγουν όσο και για εκείνες που καταναλώνουν ενέργεια, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Ελλάδα μία από τις ηγετικές επενδυτικές δυνάμεις των Βαλκανίων, στον ενεργειακό, στον τηλεπικοινωνιακό και τον τραπεζικό τομέα.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ αναφέρθηκε στους αγωγούς φυσικού αερίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας, οι οποίοι «αυξάνουν τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας για την Ελλάδα και θα ενισχύσουν την ενεργειακή της ασφάλεια».

Ο Ντ. Σπέκχαρντ δεν παρέλειψε μάλιστα να δηλώσει ότι θα ενεργήσει ως «συνήγορος των αμερικανικών επιχειρήσεων», που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Αναφορά έκανε, κατά τα ειωθότα, στην ελληνική οικονομία επισημαίνοντας τις «επιτυχείς προσπάθειες της Ελλάδας να τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της» και τη «λήψη αναγκαίων οικονομικών μέτρων στον κατάλληλο χρόνο, κατά τον οποίον η παγκόσμια αγορά επιδεικνύει άνευ προηγουμένου ενδιαφέρον για αναπτυσσόμενες αγορές και σε σίγουρες επενδύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ