Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιζητούν λύση σύμφωνη με τα αμερικανικά σχέδια στην περιοχή

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και τις επισκέψεις Νίμιτς

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, αν περιμένει εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων από τις επισκέψεις του Μ. Νίμιτς, η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε:

«Η επιλογή είναι η εξής: Να επιλυθεί το ζήτημα με κύριο στόχο να χρησιμοποιηθεί η γειτονική χώρα για τα αμερικάνικα σχέδια στην περιοχή. Βεβαίως και η Ελλάδα χρησιμοποιείται για τα αμερικάνικα σχέδια. Αυτό ενδιαφέρει καταρχήν τις ΗΠΑ και όλους όσους στην ουσία διαμεσολαβούν. Εχουν γενικότερους στόχους στα Βαλκάνια: Είναι το σύστημα της αντιπυραυλικής άμυνας, είναι οι αγωγοί πετρελαίου, είναι το Κοσσυφοπέδιο. Αυτό το πράγμα τους ενδιαφέρει και αδιαφορούν για όλα τα άλλα.

Ο κ. Νίμιτς είναι αυτός που είπε, με πολύ απλό τρόπο, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο όρος Μακεδονικός στο χαλβά και στα προϊόντα. Μετά έρχεται και κάνει κριτική στη γειτονική χώρα. Δηλαδή σκοτσέζικο ντους. Ο κύριος στόχος τους είναι να διασφαλίσουν τη συμμετοχή της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας στην προώθηση των αμερικανικών σχεδίων στην περιοχή, στη διαπάλη των αγωγών πετρελαίου κλπ. Και αδιαφορούν για το τι συνέπειες υπάρχουν.

Το θέμα δεν είναι διμερές. Τι να περιμένουμε από τον κύριο Νίμιτς; Αλλα σχέδια έχει ο κύριος Νίμιτς. Δε συγκινείται από τίποτε άλλο. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας για την ονομασία της γειτονικής χώρας. Ακριβώς, το θέμα είναι πιο σύνθετο, καθώς περιπλέκεται με τους ανταγωνισμούς στα Βαλκάνια.

Μου είπανε για βόμβα στο Κοσσυφοπέδιο. Ποιος την έβαλε και γιατί; Δε θα καθίσουμε να ασχοληθούμε τώρα με τον Μεγαλέξανδρο και τον Βουκεφάλα, με συγχωρείτε. Αυτά είναι θέματα της Ιστορίας και όταν υπάρχει παραχάραξη της Ιστορίας, οι ιστορικοί θα τα επεξεργαστούν, κλπ.

Στα Βαλκάνια υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Η Βοσνία έχει προβλήματα, το Κοσσυφοπέδιο το ετοιμάζουν για ανεξαρτητοποίηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνες μεθοδεύσεις στο φόντο ευρωατλαντικών σχεδιασμών(2018-02-02 00:00:00.0)
Δικαιολογεί την ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ η κυβέρνηση(2008-10-30 00:00:00.0)
Προϊδεάζει για «ρεαλιστική» λύση(2008-02-21 00:00:00.0)
«Δεμένη» με τα σχέδια των ΗΠΑ(2007-12-09 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια(2000-03-07 00:00:00.0)
Πάνε κι έρχονται οι ΝΑΤΟικοί "Ράμπο"(1998-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ