Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Θέλουν να μας «μεταρρυθμίσουν» καλύτερα...

αντάμα με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή είναι μια δύναμη συντήρησης και όχι μεταρρύθμισης για τη χώρα». Στο ...βαθυστόχαστο, αλλά και σκόπιμα αποπροσανατολιστικό αυτό συμπέρασμα, κατέληξαν τα μέλη του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίασή τους χτες, τουλάχιστον όπως δήλωσε κατόπιν στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Ραγκούσης.

Παρακάμπτοντας την ουσία της ευρωενωσιακής αντιλαϊκής πολιτικής, στην οποία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν, στη Χ. Τρικούπη χτυπιούνται ότι μπορούν να κάνουν καλύτερα τις «μεταρρυθμίσεις». Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γ. Ραγκούσης θύμισε ότι ο Γ. Παπανδρέου «δήλωσε με έμφαση ότι μαζί με τον ελληνικό λαό δε θα επιτρέψουμε ούτε τη διάλυση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, ούτε τη διάλυση της ΔΕΗ, του ΟΤΕ αλλά ούτε και τη διάλυση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ». Αποσιωπούν ωστόσο ότι στο Ασφαλιστικό διατήρησαν το «νόμο Σιούφα» και έφεραν το «νόμο Ρέππα», εισήγαγαν ΟΤΕ - ΔΕΗ στο χρηματιστήριο και πρώτοι ξεκίνησαν την πολιτική απαξίωσης και εκποίησης της ΟΑ.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο υπεύθυνος για τη σύνταξη των πολιτικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριό του το Φλεβάρη, Μ. Ανδρουλάκης, σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπερβεί τον κυβερνητισμό και ο ΣΥΡΙΖΑ το φόβο της εναλλακτικής λύσης και της κυβερνητικής προοπτικής στο πεδίο που από κοινού έχουμε επιλέξει, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Μίλησε για «κοκκινοπράσινο αστερισμό». «Μπορούμε να ξεκινήσουμε εκεί που υπάρχουν οι προϋποθέσεις και στην πορεία θα ωριμάζουμε και στο πεδίο της γενικότερης προγραμματικής σύγκλισης», είπε.

Επίσης, προανήγγειλε «ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ - ιδεολογική, προγραμματική, ηθική, αισθητική, οργανωτική». Εξάλλου, περιγράφοντας την κατάσταση και μια «αριστερά» καταπώς εξυπηρετούνται τα συμφέροντα που το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί, αερολόγησε περί ενός «νέου καπιταλισμού», ο οποίος «βάζει σε κρίση παλαιά εργαλεία της αριστεράς, μεταβάλλει το πεδίο της και επιβάλλει ένα νέο ρόλο για την αριστερά». Χρόνια τώρα πασχίζουν να της ορίσουν «νέο ρόλο».

  • Για αύριο, Τετάρτη, ορίστηκε η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να τον ενημερώσει για «τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ