Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευαισθησία...

Γρηγοριάδης Κώστας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Κώστα Καραμανλή το γνωρίζει ότι ο ίδιος είναι ευαίσθητος απέναντι στο θέμα των ατόμων με αναπηρία; Γνωρίζει ότι είναι θέμα προτεραιότητας και όλα τα σχετικά που είπε χτες ο πρωθυπουργός;

Γιατί ο Γιώργος Αλογοσκούφης φαίνεται να μην το έχει καταλάβει. Αλλιώς, τα κονδύλια του προϋπολογισμού για τις απαραίτητες υποδομές δε θα ήταν μειωμένα το 2008, αλλά αυξημένα.

Οπότε εδώ δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ΄Η ο πρωθυπουργός έχει κακή συνεννόηση με τους υπουργούς του ή η κυβέρνηση μας δουλεύει και για μια ακόμη φορά προσπαθεί να παρουσιάσει με παχιά λόγια ως «φιλολαϊκή» την πολιτική της.

Κι επειδή Καραμανλής και Αλογοσκούφης έχουν αποδείξει πως μπορούν να συνεννοηθούν πολύ καλά όταν το θέλουν, καταλήγουμε χωρίς συζήτηση στη δεύτερη εκδοχή.

ΩΣΤΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το Ασφαλιστικό το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου! Εντυπωσιακό. Στηρίζει μήπως και το αίτημα για κατάργηση του νόμου Ρέππα; Του νόμου δηλαδή που η κυβέρνηση θέλει πρώτο - πρώτο να εφαρμόσει;

Φυσικά, δεν μπήκαν στον κόπο να μας διευκρινίσουν το συγκεκριμένο θέμα, όπως και το τι γνώμη έχουν για το νόμο Σιούφα που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και διατηρήθηκε σε όλα τα χρόνια της «πράσινης» διακυβέρνησης.

Μόνο που οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται για να διασφαλίσουν και να διευρύνουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Δεν κινητοποιούνται προκειμένου να επιλέξουν ...τους τρόπους που θα τους τα περικόψουν. Είναι κατά των αντιασφαλιστικών πολιτικών είτε είναι «μπλε» είτε «πράσινοι» ...είτε «γαλαζοπράσινοι».

ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ο Βασίλης Μαγγίνας δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού - όπως είπε - «επιτελεί άριστα το έργο του». Προφανώς, για κάποιους αυτό αποτελεί ...σημαντική είδηση.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οχι, πάντως, για εμάς. Γιατί όσοι υπουργοί κι αν αντικατασταθούν, δε σημαίνει ότι αντίστοιχα θα αντικατασταθούν και οι πολιτικές κατευθύνσεις των υπουργείων τους. Αλλαξε τίποτε - για παράδειγμα - με την αντικατάσταση της Μ. Γιαννάκου από τον Ε. Στυλιανίδη στο υπουργείο Παιδείας;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ