Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Από το «βασικό μέτοχο» στην «Ολυμπιακή»

Το ξεπούλημα είναι δεδομένο και ο «φόνος» εκ προμελέτης. Τινάζουν την «Ολυμπιακή» στον αέρα. Στρώνουν το έδαφος στον ιδιώτη (σ.σ.: θα είναι σαν αυτόν από τον οποίο νοικιάζει αεροσκάφη η «Ολυμπιακή» τα οποία πετούν με... μπαλώματα!!!);

*

Το έγκλημα, όμως, είναι τόσο μεγάλο που αυτή τη φορά έχουν ανάγκη «να τα ρίξουν» στο συνεργό τους: «Ξέρετε, λένε, δε φταίμε εμείς, η ΕΕ μας αναγκάζει»!

Πρόκειται για θλιβερούς και μοιραίους υπαλλήλους. Που μάλιστα καμώνονται ότι ενοχλούνται κιόλας, όταν τους αποκαλείς πολιτικούς υπαλλήλους της ολιγαρχίας.

*

Το μόνο που καταφέρνουν δείχνοντας την ΕΕ πίσω (και) από τη διάλυση της «Ολυμπιακής», δεν είναι φυσικά η προσωπική τους αθώωση. Αντίθετα αποκαλύπτουν το σύνολο της πολιτικής τους που εδώ και δεκαετίες έχει για μόνιμη επωδό τα περί «ευρωπαϊκού προσανατολισμού» και τα φαιδρά περί «ευρωπαϊκής οικογενείας»...

*

«Καρφώνοντας» την ΕΕ ομολογούν σε τι είδους «λυκοσυμμαχία» έχουν εντάξει τη χώρα.

Ναι, η ΕΕ, του Μάαστριχτ, της Λευκής Βίβλου, του ευρωιμπεριαλισμού, είναι ένας αντιλαϊκός οργανισμός που καταπατά δικαιώματα και ελευθερίες, που επιτίθεται στην περιουσία, στα εισοδήματα, στο μέλλον του ελληνικού λαού.

*

Δεν είναι μόνο η «Ολυμπιακή» που διαλύεται καθ' υπόδειξη των Βρυξελλών.

Είναι και η Παιδεία που τοποθετείται στο ράφι του εμπορίου, της ιδιωτικοποίησης και των ΚΕΣ διότι «έτσι αποφάσισε το ευρωπαϊκόν δικαστήριον»!

Είναι και κάθε έννοια κυριαρχίας που ποδοπατείται, όπως με την υπόθεση του βασικού μετόχου, διότι «έτσι αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή»!

Είναι και τα ασφαλιστικά δικαιώματα που μπαίνουν στον Προκρούστη διότι «έτσι αποφάσισε η σύνοδος Κορυφής»!

Είναι και τα δημοκρατικά δικαιώματα που μπαίνουν στο στόχαστρο της Σένγκεν και του ηλεκτρονικού φακελώματος, διότι «έτσι αποφάσισε το Συμβούλιον Υπουργών»!

*

Ναι, η ΕΕ είναι ένας αντιδραστικός μηχανισμός, στον οποίο - κατά τα άλλα - ομνύουν οι εγχώριοι θιασώτες της.

Ομως, προσοχή! Η ΕΕ δεν είναι το άλλοθι διά πάσαν αντιλαϊκή πολιτική προωθούν στο εσωτερικό της χώρας οι γαλαζοπράσινοι εταίροι. Κάθε φορά που οι κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι λοιποί εμφορούμενοι από τας ευρωπαϊκάς ιδέας, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την Κομισιόν, κάθε φορά που δείχνουν τον ένοχο στις Βρυξέλλες, στην ουσία δείχνουν τον εαυτό τους. Συνένοχοι, συναυτουργοί και συνεταίροι είναι.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ