Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και τα Ταμεία

Και με την ευκαιρία. Επειδή το ψέμα και η απάτη, όσων απεργάζονται αντιλαϊκά σχέδια για την πλήρη ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, έχει γίνει τέχνη για τους κυβερνώντες - το ΠΑΣΟΚ στην αρχή της δεκαετίας, η ΝΔ σήμερα - όταν ετοιμάζονται να ξεφουρνίσουν νέους... εφιάλτες για τους εργαζόμενους, ας σκεφτούν λίγο την επιχειρηματολογία τους.

Ανάμεσα στα διάφορα άλλα που αναμασούν, όλοι τους - και εδώ, εκτός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μπερδεύεται και ο ΣΥΝ - μιλούν σε όλους τους τόνους για την έλλειψη πόρων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόκειται για πεντακάθαρη ξεδιαντροπιά. Γιατί αφού παριστάνουν πως δε βλέπουν (και δεν αντιμετωπίζουν δεόντως) την τεράστια εισφοροδιαφυγή, αφού παριστάνουν πως δε βλέπουν (και δεν αντιμετωπίζουν δεόντως) την υποχρέωση του κράτους να χρηματοδοτεί τα ταμεία, βρε αδελφέ ας έβλεπαν τα επιχειρηματικά κέρδη. Γιατί τα 9 δισ. ευρώ, που καρπώθηκαν από την εργασία του λαού οι 170 μεγάλες επιχειρήσεις, ούτε λίγο ούτε πολύ αντιστοιχούν στα ποσά με τα οποία το Δημόσιο χρηματοδοτεί τα Ταμεία για μια ολόκληρη πενταετία!!!

Ε, όταν τα στοιχεία είναι τέτοια, τότε κοντά στο νου και η γνώση για το πώς μπορεί να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης των Ταμείων...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ